Буани с трета победа на Джирото, без промени в класирането

Насер Буани (FDJ) се спаси от огромна катастрофа в последния километър, за да спечели 10-ия етап на Giro d’Italia – негова трета победа от началото на състезанието.

Французинът успя да се справи с конкуренцията на Джакомо Ницоло (Trek), останал втори, както и с доскорошния лидер Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge), допълнил тройката. Кадел Евънс (BMC) също се размина с катастрофата и запази розовата фланелка.

До последния километър лидерската група бе намаляла до 10 души. В този момент обаче Тайлър Фарар се подхлъзна на един от последните завои, с което повлече още от колоездачите. Така се стигна до финален спринт между трима, в който Буани стоеше плътно зад Ницоло, а 75 метра преди финала се отскубна от него и финишира пръв.

В края беше много бързо, но моят отбор се справи перфектно. Всички бяха готови да ми помогнат и имахме много добър подход към спринта. Свърших моята част за съотборниците ми“, сподели Буани.

Всъщност французинът бе изостанал от лидерите заради високото темпо на Sky, но с помощта на Себастиан Шаванел се върна при тях точно навреме – 2 километра преди края. По всичко изглеждаше, че ще има голям спринт, но падането на Фарар предотврати това.

Кадел Евънс (BMC) не участваше в инцидента, за разлика от конкурентите си в генералното класиране, но тъй като катастрофата бе в последните 3 километра, никой от тях не загуби време.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори