Георги Георгиев спечели четвъртия етап на Обиколката на България!

Четвъртият етап в Обиколката на България донесе първа българска победа в състезанието! Георги Георгиев от турския отбор Brisaspor завърши първи по дългото 195 километра трасе от Елена до Бургас.

Българският колоездач завърши с време 4 часа 11 минути и 17 секунди, а на 5 секунди зад него останаха завършилите на второ и трето място Михайло Кононенко (Kolss) и съотборникът му Олександр Кравчук.

Етапът поднесе няколко атаки, но откъсналата се група така и не успя да направи голяма разлика. Все пак, около час преди финала петима колоездачи се отдалечиха на 40 секунди пред основната група, а сред лидерите бе и Георги Георгиев. Колоездачът на Brisaspor в крайна сметка се оказа най-бърз и донесе първия български успех в Обиколката.

Французинът Реми ди Грегорио запази жълтата фланелка на лидер в главното индивидуално класиране в обиколката. Втори в генералното класиране на 27 секунди след лидера е Спас Гюров, а трети е Михайло Кононенко – на 1 минута и 6 секунди.

Петият етап започва в сряда от 12:30 часа, дълъг е 205 километра, стартира в Бургас, минава през Айтос, Карнобат, Сливен, Гурково, Хаинбоаз, Вонеща вода и завърши в Трявна като има две изкачвания, едно от втора категория и едно от трета.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори