Галопин спечели Clasica San Sebastian

 

Французинът Тони Галопин спечели тазгодишната Clasica San Sebastian и по този начин постигна първия голям успех в кариерата си.

Състезанието се провежда всяка година в баския регион около Сан Себастиан (Испания), дълго е 227 километра и е традиционно трасе за катерачите.

През годините то е печелено от едни от най-популярните колоездачи, а и в тазгодишното издание също не липсваха такива като Алехандро Валверде (Movistar) и Роман Кройцигер (Saxo-Tinkoff), които обаче останаха зад Галопин.

Колоездачът на RadioShack-Leopard бе част от водеща група от 10 колоездачи, когато близо до върха на последното изкачване от категория 2 изненадващо атакува конкурентите си. Шестима от групата опитаха да го настигнат, но не успяха да го направят. В крайна сметка Валверде изпревари Кройцигер за второто място.

Основната група бе разделена при предпоследното изкачване от категория 1 Жаизкибел, където Кройцигер тръгна напред, а с него и още 7 колоездача.

Групата от 8 стана 10, след като още двама се присъединиха към тях между двете изкачвания. Когато Галопин направи изненадващата си атака, предварително сочените за фаворити Валверде, Кройцигер, Николас Роуч (Saxo-Tinkoff) и дуото от Euskaltel-Euskadi Микел Ланда и Микел Ниеве не успяха да издържат на темпото му и се съсредоточиха в битката за второто място.

В крайна сметка Галопин завърши първи с аванс от 28 секунди. Зад Контадор и Кройцигер, Ниеве остана четвърти, следван от Роуч и Ланда.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори