Габрово дава старт на Българските градски серии за 2017

Дойде време за началото на Българските градски серии за 2017 година! Стартът ще бъде даден в Габрово на 21 май.

Екстремният турнир се провежда за трета поредна година и представлява серия от зрелищни байк състезания в централната част на избрани български градове, с общо класиране и ранкинг система.

Тази година сериите ще включват общо 3 старта в сърцето на 3 родни града, а началото ще бъде дадено с шестото поредно издание на състезанието Gabrovo Challenge City DH. Събитието по традиция се провежда със съдействието на Община Габрово, като част от програмата на Габровския Карнавал и е един от основните акценти в програмата му!

До момента за участие в екстремната колоездачна надпревара са се регистрирани над 100 състезатели от цялата страна, както и няколко представители от Турция и Македония. Очаква се броя на състезателите в първи кръг от градските серии да надмине 120 човека, които ще се борят за призовите места в отделните категории.

Състезателното трасе е изключително интересно, дълго е 1 км и включва множество стълби, големи скокове, падове от сгради и други разнообразни препятствия. Трасето стартира от Техническия университет, преминава през парк Баждар и финишира при стълбите на Летния театър.

Втората спирка на сериите ще бъде следващата неделя, 28 май в Плевен. Организаторите от Консепт Криейтив до момента пазят в тайна третата локация от турнира, като издават само, че мястото ще бъде ново и много интересно. Очаква се да обявят кой ще бъде третият град от сериите по време на награждаването на победителите в Плевен.

BG Urban Series 2016 from Concept Creative on Vimeo.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори