Интересен обрат във втори кръг от Българските градски серии

През изминалия уикенд в Габрово се проведе втория кръг от Българските градски байк серии. В надпреварата, която се проведе за четвърти път, се включиха над 100 човека, а случилото се бе много интересно.

Прочетете разказа на организаторите от Concept Creative за случилото се:

Призьорите в отделните категории бяха наградени лично от кмета на града г-жа Таня Христова, която с интерес наблюдаваше зрелищните финали на градската байк надпревара.

За най-кратко време по екстремното трасе успя да се спусне Стиви Гатев от отбора на Go Ride Kona, който караше много стабилно през целия ден. Той се качи на първото стъпало на почетната стълбица и добави нови 100 точки към резултата си, с което успя да излезе и  на първа позиция в общото класиране. След него успя да се класира представителя на отбора на Riders United – Тодор Киров, следван от Иван Колев от Рам байкс. Победителят в първия кръг от градските серии и основен претендент за титлата – Росен Ковачев претърпя падане на финала и остана на 6-та позиция, което ще го принуди да даде всичко от себе си в следващия кръг ако иска да спечели сериите.

Най-добре сред младежите се представи Мартин Ненчев, който даде много сериозна заявка за добри постижения през сезона, като с нетърпение очаква трети кръг от градските серии, който ще се проведе в родния му град на 30-ти май. На второ и трето място след него се наредиха още две от бъдещите надежди на планинското колоездене в България – Теодор Мавродиев от отбора на VIVO град Петрич и габровецът Калоян Кисьов от Underground Riders.

Пълното класиране в Gabrovo Challenge City DH vol.4 можете да видите тук – квалификациифинали и общо класиране

Следващият, последен трети кръг от Българските градски серии ще се проведе на 30-ти май по улиците на Плевен, като това ще бъде първото подобно събитие в града. Очаква се състезанието да предизвика голям интерес сред състезателите и жителите на града, а организаторите обещават много интересно и атрактивно трасе.

PLEVEN_RACE_MAP

Всеки който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу може да го направи свободно – арената на надпреварата започва от Панорама Плевенска Епопея, минава през Скобелев парк и финишира на Художествена галерия Илия Бежков.

Именно в Плевен ще се разбере и кой е най-добрият български спускач в градски условия, който ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на  19-ти юни в Братислава.

Всеки който иска да участва в състезанието, но още не се е регистрирал, може да го направи тук, като попълни акредитационната форма тук.

Програма:

29-ти май | Петък
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
17:00 – 20:00 – Регистрация и получаване на стартови номера

30-ти май | Събота
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона/
9:00 – Техническа конференция на старта
9:30 – 12:30 – Тренировки
13:00 – 15:00 – Квалификация
16:00 – 18:00 – Финали

Награждаване

А ето как изглежда класирането в сериите до този момент и кои са основните претенденти за спечелването на титлата:

kl1

Klasirane tochki Obshto

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори