Този уикенд се задава Gabrovo Challenge City DH vol.4

10478931_1603153823302020_1351117869371103566_n

Gabrovo Challenge или Предизвикателството на Габрово ще се проведе за четвърти пореден път по улиците на Габрово на 17 май.

По традиция зрелищната вело нaдпревара се провежда в деня след Карнавала и е част от неговата програмата. С всяка изминала година Gabrovo Challenge City DH предизвиква все по-голям интерес сред състезателите и жителите на града.

До този момент за участие в зрелищното събитие са се записали над 90 човека от цяла България, като бройката на желаещите да участват се увеличава с всеки изминал ден.

Състезателното трасе е изключително интересно и включва в себе си множество стълби, различни градски препятствия, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Дължината му е около километър, като стартира от Университета и финишира на стълбите на Летния театър при площад Чардафон.

Тази година организаторите подготвят един изцяло нов участък по трасето.

Предизвикателството на Габрово ще бъде вторият кръг от Българските градски серии, които се провеждат през целия месец май. Първата надпревара се проведе миналия уикенд във Велико Търново. Победителят в турнира се бори за изключително примамлива награда – директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19-ти юни тази година, където ще има възможността да се запознае и да кара рамо до рамо със състезатели от ранга на Филип Полк, Томас Славик, Мики Хана и много други!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В надпреварата ще могат да се включат всички желаещи смелчаги, уверени в своите умения на възраст над 14 години. Всеки който иска да се регистрира за участие може да го направи, като  попълни онлайн формата за акредитация в Българските градски серии.

Организаторите са договорили преференциална цена за настаняване на участниците в състезанието в хотел Орловец. Цената която ни предложиха там за настаняване на състезателите е 25 лв с включена закуска за настаняване по 3-4 човека в апартамент или 30 лева с включена закуска за настаняване в двойна стая. За резервации се обадете на телефон 0888680383, като кажете че сте от състезанието с колелата. Съветваме ви да си направите резервация във възможно най-кратък срок, защото местата са ограничени, а покрай Карнавала свободните места за спане в Габрово не са много.

Програма:

16-ми май | Събота
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела

14:00 – 18:00  Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона, пл.Чардафон/

18:00  Карнавално шествие – Централна градска част (начало – бул. „Априлов” (НАГ)

20:30 – Празничен концерт – пл. „Възраждане”. Нощ на музеите

17-ти май | Неделя
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална  зона, пл.Чардафон/
9:00 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:00 – Квалификация 
14:30 – 16:30 – Финали и награждаване

ВИДЕО от миналогодишното издание:

Gabrovo Challenge City DH vol.3 from Concept Creative on Vimeo.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори