Фрум ще се пробва за дубъла, ще кара на Вуелтата

Никой досега не е печелил Вуелтата след Тура в една година

Шампионът от Tour de France Крис Фрум зарадва привържениците на колоезденето малко след триумфа си във Франция. Причината? Британецът обяви, че ще участва и във Vuelta a Espana!

Фрум има вече четири шампионски титли в Тура, но до момента не може да постигне подобен успех във Вуелтата. На три пъти той завършва втори, но сега има твърдо желание да отбележи още едно състезание от Гранд Туровете в колекцията.

„Три път съм втори и бих искал да спечеля Вуелтата“, заяви Фрум. „Вуелтата е състезание, което обичам да карам. Това е трудно състезание, но са три седмици, на които се наслаждавам.“

По този начин 32-годишният колоездач се цели към безпрецедентен дубъл. Няколко колоездачи са печелили Вуелтата и Тура в един и същ сезон, но това бе по времето, когато Вуелтата се провеждаше през април. Откакто тя бе преместена в края на лятото, никой не е постигал този дубъл.

„Да спечеля Тура и Вуелтата в една година би било невероятно. Сега имам тази възможност и определено ще се пробвам“, сподели още Фрум.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори