Фрум се признава за виновен, за да получи по-малко наказание?

Крис Фрум е готов да признае, че е приел завишена доза салбутамол. Британецът ще направи това с надеждата да получи наказание от 6 до 9 месеца и така да успее да се завърне навреме, за да участва в Giro d’Italia и Tour de France, информира „Кориере дела Сера“.

Асът на Sky даде проба с необичайно високи нива на субстанцията по време на миналогодишната Vuelta a Espana, която спечели. В момента Фрум изчаква решението на UCI, а според изданието той „е разбрал, че е загубил войната и е готов да подпише „честно примирие“.

Евентуално наказание от 6 до 9 месеца ще бъде с начална дата 7 септември, когато тестът е бил взет и съответно ще позволи на британеца участие в големите състезания, които са цел за него през 2018. Италианският вестник твърди още, че Фрум и съпругата му са назначили високопоставен преговарящ, който да обсъди сделка с UCI без участието на Sky. Ако признае за вината си, Фрум ще загуби и титлата от Вуелтата.

Самият колоездач обаче тотално отхвърли твърденията в написаното: „Видях статията в Кориере дела Сера тази сутрин – тя е абсолютно невярна.“

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори