Фрум пропуска Обиколката на Ломбардия, победата в световния тур под въпрос

Победителят от Тур дьо Франс Крис Фрум ще пропусне Обиколката на Ломбардия поради болки в гърба, съобщиха от отборът на Фрум – Sky. Тъй като „Il Lombardi“ е предпоследното голямо състезание за сезона, съществува голяма възможност Фрум да загуби световния тур, който оглавяваше няколко месеца.

След разочарованието си от Световното първенство миналата седмица, когато Фрум се отказа поради болки, той се надяваше този уикенд да се реваншира с добро представяне и да запази първото място. Това обаче няма да се случи, защото болките, довели до провала миналата неделя, не му позволяват да се състезава и тази, сподели англичанинът в официално съобщение.

Фрум взе първото място в класирането през юли, когато спечели Тур дьо Франс. Оттогава той е неизменен лидер в класирането. Основен претендент за първото място и съответно втори в класирането е Хоаким Родригес, който тази седмица има шанс да се превърне в лидер. Това ще се случи, ако той спечели Обиколката на Ломбардия. Ако пък стане втори, ще се изравни по точки с Фрум. Статистиката показва, че победа за него е доста вероятна, като се има предвид, че от последните четири издания на обиколката три са спечелени именно от испанеца.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори