Шампионът Крис Фрум е аут от Tour de France!

 

Шампионът в Tour de France Крис Фрум е аут от тазгодишното състезание! Фатален за него се оказа петият етап, в който на два пъти падна и в последствие бе принуден да се откаже от участието си заради контузия.

Етапът бе белязан от тежък дъжд, заради който два от деветте планирани сектора с павета бяха отменени, а условията доведоха до множество катастрофи в първите 90 километра колоездене.

Фрум катастрофира още в четвъртия етап, но днес застана на старт. На 35 километра след старта той претърпя ново падане в Ледеген, но веднага се качи отново на велосипеда си и бе върнат в основната група от своите съотборници.

При оставащи 68 километра обаче Фрум отново падна, а този път последствията бяха сериозни. Роденият в Кения колоездач се изправи с видима болка в китката, изчака известно време, което прекара в консултации с хора от Sky, след което явно бе взето решение, че не може да продължи и се качи в кола на отбора и така сложи край на участието си в Тура.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори