Крис Фрум номиниран от BBC за Спортна личност на годината

Крис Фрум е един от десетимата спортисти, номинирани за престижната награда на телевизия BBC Спортна личност на годината.

Победителят в Tour de France е включен в престижната компания на хора като маратонеца Мо Фара, ръгби играча Лейт Халфпени, голфъра Джътин Роус и тенис звездата Анди Мъри, който е сочен за фаворит за спечелването й според букмейкърите.

В последните години колоездачите имат доста добра успеваемост в класацията на BBC. През миналата година тя бе спечелена от победителя в Tour de France 2013 и златен олимпийски медалист в часовника Брадли Уигинс. Марк Кавендиш пък бе номер 1 през 2011, а спринтьорът на писта Крис Хой я завоюва през 2008. Преди Хой, единственият колоездач, носител на отличието бе Том Симпсън през 1965.

Победителят през тази година ще бъде решен след публично гласуване по време на живото предаване на церемонията в Лийдс на 15 декември.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори