Фрум и Уигинс в хакерски списък с допингирани спортисти

Двамата колоездачи са във втория списък на хакерската група Fancy Bear

Шампионите от Tour de France и едни от най-добрите колоездачи в последните 10 години Крис Фрум и Сър Брадли Уигинс бяха включени в списък със спортисти, употребявали допинг, публикуван от хакерската група Fancy Bears.

Преди няколко дни хакерите публикуваха първия си такъв списък, в който чрез документи показват как елитни спортисти като тенисистките Серина и Винъс Уилямс, са взимали допинг с разрешението като обявената причина е била различни заболявания и травми.

Сега от Fancy Bears публикуваха втори списък и именно в него са имената на Фрум и Уигинс.

Към името на всеки спортист са и сертификати за използването на съответните вещества като в някои от тях е обяснена причината, а в други тя е конфиденциална.

Документите на двамата колоездачи са „сертификати за позволение за терапевтично използване“ и идват от международната федерация UCI като пише, че трябва да бъдат винаги с колоездачите и да бъдат показани при допинг контрол.

Уигинс има няколко такива документа през годините като поради необявени причини е взимал забранени вещества като salbutamol, formoterol, budesonide, а при други обявената причина е алергия.

При Фрум употребяванията препарат е prednisolone като диагнозата също е „конфиденциална“.

Вижте сами документите:

Брадли Уигинс

Крис Фрум

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори