Един час колоездене = 24 часа електричество за дома!

Енергийната компания 5-Hour Energy е създала впечатляваща иновация, свързана с колоезденето, която може да промени живота на голяма част от бедното население по света.

Въпросната компания е изобретила велосипед, който може да донесе 24 часа електричество за малко домакинство чрез един час въртене на педалите.

Изобретението е дело на президента на американската компания Маной Бхаргава и се нарича Свободно Елетричество.

Велосипедът е стационарен и зарежда батерия, докато потребителят върти педалите. 62-годишният Бхаргава се надява по този начин да пренесе електричеството на места, където то е рядкост – нещо, което може да намали световната бедност.

Все още почти половината от населението на света е без сигурен източник на енергия, а много хора изобщо нямат електричество.

„Енергията е изключително важна. Така че търсиш това нещо, което ще доведе до ползи, които са навсякъде“, споделя Бхаргава.

„Човешката механическа енергия е толкова невероятна, защо да не я използваме, за да създаваме енергия? Изобретихме хибриден велосипед, който караш един час и имаш електричество за 24 часа. Наричаме го: Свободно Електричество.“

Така неговото изобретение може да доведе до истинска революция в достъпа до електричество по света като в същото време се използва и за здравни проблеми като затлъстяването например.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори