Най-доброто от даунхил екшъна във Форт Уилям

Вижте чрез видео и снимки какво се случи в тазгодишния кръг от Световната купа по спускане във Форт Уилям.

Високите температури и парещото слънце не попречиха на зрителите в Шотландия да посетят добре както квалификациите, така и самото състезание, и да създадат великолепна атмофера за карачите.

Рейчъл Атертън не бе печелила във Форт Уилям никога до 2013, но оттогава насам не може да спре. Атертън завоюва с лекота деветата си поредна победа в Световната купа с време от, забележете, 12 секунди! по-добро от това на втората Трейси Хана.

Вижте победното спускане на Атертън чрез GoPro:

При мъжете интересното започна от самото начало. Заради проблеми в квалификацията миналогодишният победител Грег Минаар се спусна рано в състезанието, а великолепното му каране му донесе първото място с почти 8 секунди пред предишното най-добро постижение на Реми Тирион.

До края оставаха още 18 колоездачи, но…южноафриканецът си остана на първото място. Всички останали опитаха каквото е по силите им, но дори и не се доближиха до постижението на Минар.

Аарън Гуин зае второ място, а победителят от квалификациите Дани Харт допълни топ 3.

Сега елитът на спускането се отправя към Леоганг, Австрия, където на 12 юни е третият кръг от Световната купа в дисциплината.

Снимка: Bartek Woliński

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори