Тази вечер колоездачи от цяла България потеглят към Триград

Довечера колоездачи от цяла България ще потеглят към Триград.

Тази вечер стартира Fleche Veloccio. Целта е различни отбори, включващи между 3 и 5 колоездача да тръгнат от дадена точка в България по предварително подготвен от тях маршрут и да стигнат за 24 часа до Триград като изминат поне 360 км до целта си, като по този начин ще имат възможност да се насладят на красивата природа на Родопа планина и уникалното Триградско ждрело.

Всеки отбор трябва да има различен маршрут от останалите отбори. По този начин се получават различни лъчове, а колоездачите във всеки отбор трябва да карат заедно. Напасването на различните характери и взаимното справяне с проблемите е най-голямото предизвикателство за всички. Другото е, че дори най-бързите отбори нямат право да достигнат крайната цел за по-малко от 24 часа. По този начин всички трябва да разпределят времето си най-целесъобразно, иначе ще им се наложи да въртят наказателни обиколки.

Тази година ще потеглят 8 отбора, като най-много – 4 ще бъдат сформирани от Колоездачен клуб Velocity София. Ще има също така и представители от Лудогорието, Сливен, Варна, Бургас, Карнобат и Хасково.

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори