Предизвикателство „Колело срещу кола“: 16-22 февруари

„Колело срещу кола“ е предизвикателство към всички шофьори, които ежедневно използват колата си за придвижване до работното място.

С предизвикателството, което срещна доста критики, оправдания и коментари в социалните мрежи, организаторите от работилница Fix&Ride искат да покажат, че карането на колело е по-добрата алтернатива. „Само по себе си, то е чудесна сутрешна и следработна тренировка, а и начин да намалим ужасните софийски задръствания. Освен това е по-бързо, отколкото с колата, особено в пиковите часове в София.“ – казват те.

Не вярвате? Нормално. Точно затова те са ви подготвили 5 от най-използваните маршрута в София. Всеки, който има кола и мисли, че това е най-добрият начин да стигне до работа, е поканен да се убеди в противното.

Дните, в които ще се проведе предизвикателството, са между 16-ти и 22-ри февруари 2015 г.

Ето и първото видео с предизвикателството, предвидено за 16-ти февруари (понеделник):

кв. Надежда – Центъра. Стартът е в 8.30 сутринта пред месарницата на ул. „Христо Силянов“ №51 в кв. „Надежда 2“. Финалът е на малки 5 кьошета. За да се запишеш, пиши им тук

И не забравяйте – спазвайте правилата за движение по пътищата.

Ето и следващите обявени маршрути за софиянци: 

„Маршрут 2“ и „Маршрут 3“ от “Колело срещу кола”

„Маршрут 4“ и „Маршрут 5“ от “Колело срещу кола”

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори