Маршрут 4 и 5 от “Колело срещу кола” – 19.02. и 20.02.

Представяме ви „Маршрут 4“ и „Маршрут 5“ от предизвикателството “Колело срещу кола” – 19.02. и 20.02.

„Маршрут 4“ – четвъртък (19.02.2015): Борово – НБУ:

Предизвикателство за ранобудните студенти. В 8.30 сутринта Георги Божинов ще ви чака на колелото на тролея на пазара в кв. „Борово“. Оттам потегля към Нов Български Университет и по-точно до приличащото на гъба кафене, което е зад университета.

Запиши се за участие на лично съобщение във фейбук. Видео: 

„Маршрут 5“ – петък (20.02.2015): Изток – Център

В последния маршрут могат да се включат и народните ни представители, ако пожелаят. Стартът е в 8.30 сутринта пред Парк Хотел „Москва“, а финалът – жълтите павета, пред хотел „Радисън“. Записването става по посочения по-горе начин. 

 “Колело срещу кола” е предизвикателство към всички шофьори, които ежедневно използват колата си за придвижване до работното място. Видео:

С предизвикателството, което срещна доста критики, оправдания и коментари в социалните мрежи, организаторите от работилница Fix&Ride искат да покажат, че карането на колело е по-добрата алтернатива. „Само по себе си, то е чудесна сутрешна и следработна тренировка, а и начин да намалим ужасните софийски задръствания. Освен това е по-бързо, отколкото с колата, особено в пиковите часове в София.“ – казват те.

Не вярвате? Нормално. Точно затова те са ви подготвили 5 от най-използваните маршрута в София. Всеки, който има кола и мисли, че това е най-добрият начин да стигне до работа, е поканен да се убеди в противното.

Дните, в които ще се проведе предизвикателството, са между 16-ти и 22-ри февруари 2015 г.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори