Вело-кино за финал на месеца за ходене до работа с колело

Най-работливите велосипедисти в най-велосипедните градове и най-задружните отбори от класациите на www.bike2work.be в кампанията “До работа с колело” ще бъдат отличени на 31 май с кратка церемония в София и отпразнувани с велосипедно кино на открито.
Ще разберем колко велосипедни километри навъртяха участниците в кампанията през тази година, какво се случва в горещите велосипедни точки в столицата и в страната. Освен с ексклузивни данни от преброяването на велосипедисти в столицата ще разкажем как кампанията накара велосипедисти от различни градове да започнат промяна в своя град.
Финалът на месецът за ходене до работа с колело избрахме да е различен и провокативен. Традиционното софийско велошествие ще заместим с велосипедно кино на открито. Каним ви заедно с велосипедите ви да погледнем в една сходна на нашата реалност – в голям град страдащ от задръстени улици, но пълен с велосипедисти които започват промяната. С филма Auto*Mat търсим вдъхновение и подтик към велосипедно бъдеще на нашите градове. Чешкия режисьор Мартин Маречек разказва лична история за велосипедния активизъм в Прага. Жанровото съчетание на документ, анимация, и музикален клип пита: Велосипедист или популист е кмета на Прага?
Ние ли управляваме града или той нас?
Кое от действията на пражките велосипедисти да приложим у нас? – нека видим в неделя,
31 май от 20.00 ч. при кръглия бар в градината Св.Седмочисленици в София.
Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори