Pedal the world -18000 километра на колело за 365 дни (видео)

Някои карат колело са за забавление, други – за да се придвижват, а Феликс Старк – за да обиколи света.

Всичко започва като шега между приятели и като вдъхновение за бягство от ежедневния живот… и се превръща в пътешествие през 22 страни, продължило 365 дни (от юни 2013 г. до юни 2014 г.) и 18 000 изминати километра.

pOsJ8uP

Старк искал да срещне нови хора, да опознае различни култури, но стандартния туризъм не му позволявал това. Старк определя своето колело като най-забавния и евтин начин за пътуване. Освен че минава през много градове и вижда различни култури, вместо да ги подминава и да ги гледа само през стъклото на автомобил, Старк успява да съпреживее и моменти с местните.

Но не всички преживявания на Старк са били забавни. Той е преминал през това да бъде ограбен от полицията в Камбоджа, налагало му се е да бяга от пътя заради пияни шофьори на камиони. Все пак пътуването с колело е освен забавно и опасно понякога. Въпреки че в едно свое интервю той заявява, че всекидневната среща със странните и интересни хора по света е това, което го държи на колелото.

„Първият ден, когато напуснах дома си, една възрастна жена ме видя, докато опъвах палатката си, спря се при мен и ме покани за вечеря в нейния дом. С нея все още поддържаме контакт.“ разказва авантюристът. През дългото си пътуване, той успява да заснеме и да направи документален филм за преживяването си.

Продължителността на филма е около час и е наречен „Pedal the world“. По време на неговото пътуване, Старк е успял да заснеме десетки случаи на насилие над животни. Това го е вдъхновило да дарява на World Wildlife Foundation по 1 евро от цената на всяко копие от филма.

Ето и официалното видео на „Pedal the world“ :

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори