Фандъкова: Имаше пропуски по велоалеята на „Раковски“, насърчаваме вело транспорта

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде своето мнение за дискусионната велоалея по улица „Георги Раковски“ в центъра на София. Тя призна, че по нейното изграждане е имало пропуски, но в същото време изрази мнение, че усилията са насочени към насърчаване на велосипендия транспорт.

Правим велоалеи на местата на всички реконструкции – на “Дондуков”, на “Прага” на булевард “Овча купел”, посоката която вървим е да насърчаваме максимално велосипедния транспорт”, заяви тя пред Нова телевизия.

“Проектът имаше доста пропуски, част от критиите бяха основателни и аз възложих да бъдат коригирани. На ъгъла (на „Раковски“ и ул. „Рачо Димчев“ б.р.) е доста остър завой, има проблем с тролейбусите. Махнаха се делинеаторите и да се сложат огледала, за да има по-добра видимост във връзка с движението на велосипедистите.”

“Нека не забравяме, аз често минавам по “Раковски”, и досега преди велоалеята имаше непрекъснато спрели автомобили и движението бе само в една лента.”

“Забранено е спирането на автомобили и аз очаквам от колегите да гарантират, че там няма да има спрени коли. Нужна е тази велоалея. Ако ние нямаме добра инфраструктура, никога няма да тръгнат особено младите хора с велосипеди. Все повече млади хора карат колела. Очаквам да се направи среща с непревителствените организации, особено с „Велоеволюция“ да коментираме продължението през градинката „Кристал“.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори