Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

XCO Драгалевци

15 април

Събитие Навигация

На 15 април ще се проведе ХСО Драгалевци – състезание по крос-кънтри над София! Инициатор на състезанието и създател на трасето е Бойко Танчев, а ето какво разказва той за него:

„Когато преди няколко години казах пред приятели, че ще направя трасе за Крос кънтри над Драгалевци…те седяха и премигваха невярващо. 
А аз вече го имах в главата си. Познавам всеки камък и клечка в гората, разположена до ‘плажа’ на Драгалевци- карето над последните къщи до павирания път към Алеко. Дори не ми бе нужно да съм там, надиплях пътека след пътека в главата си..и отидох да го пробвам.
Това което се получи- обиколка с дължина около 3км., която криволичи нагоре-надолу, пълна със завойчета и единични пътеки. Карането й събира и положителна денивелация около 120м. за обиколка. Има две по-стръмни изкачвания, всяко последвано от атрактивно спускане. Оказа се, че физическото натоварване, което предлага хич не бе за пренебрегване. Остава те без дъх. Потвърдиха го и най- добрите ни състезатели. Технически трасето не бе от най-предизвикателните, но тук се криеше и част от идеята ми – то да е достъпно и да е по силите на всеки пожелал да го пробва. Интересното е, че на три места състезателите се разминават. Близо са един до друг, но в абсолютна безопасност от сблъсък. Това подсилва единоборството. Във всеки един момент те знаят къде е съперникът им, къде губи или къде печели време.. 
От друга страна, тази му компактност може да събере зрители- зяпачи. Тъй-като всичко се случва в периметър един квадратен километър, феновете могат да надъхват своя фаворит на някое от изкачванията и след това много бързо да достигнат до някое от спусканията. 
Та, това беше желанието ми- не просто да направя трасе на което да се проведе състезание, ами на това състезание да присъстват много хора. И в последствие да се обособи като място, където всеки би могъл да отиде да покара колело или да потренира. И тези, които са гледали и ръкопляскали да поискат да се пробват.
И защо не… нагънато като спагети трасе предоставя тези възможности. 
За тазгодишното издание на ХСО Драгалевци сме направили леки промени, след които то стана още по добро и завършено. 
Макар и само 3 километрова, обиколката е предизвикателна и доооооста забавна. 
Така, че заповядайте да завъртите няколко и после ми кажете какво мислете!“

Стартова такса за състезанието 

– до 24:00ч. на 31.03.2018: 15 лева!
– от 01.04 до 24:00ч. на 13.04.2018: 20 лева!
С включена застраховка, ПСС, . 

Може да заплатите в магазин PaVé Bike Shop and Repair- на ул. Златовръх 50, на ъгъла с ул.Бигла

Или на следната банкова сметка-

IBANBG51FINV91501014661791

СдружениеВелоКлубМамут
на основание – „ХСО Драгалевци 2018”
Заплатилите по банка да представят платежно нареждане при взимане на номера.

Номерата ще се раздават от 20.03/2018 до 19ч. на 13.04.2018 в магазин PaVé Bike Shop and Repair- на ул. Златовръх 50, на ъгъла с ул.Бигла

Номера на старта ще се раздават само по изключение на регистрирали се и заплатили такса до 13.04.2018 участници, които не живеят в София!
След финиширането на състезателите номерата ще бъдат събрани*!

*Номерата ще са с чипове за времеизмерване, които ще се използват и в бъдеще. Благодарим!

Може да се регистрирате тук
http://www.veloclubmammut.com/xco-reg
Регистрацията ще затвори на 13.04.2018- Петък 13ти

Детайли

Дата:
15 април