Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Световно първенство по колоездене на шосе, Доха

9 октомври 2016 - 16 октомври 2016

Световното първенство по колоездене на шосе ще се проведе между 9 и 16 октомври.

За първи път в 89-годишната си история, Световното се пренася в Близкия изток като домакин ще бъде Доха (Катар).

Заради горещината в Катар, Световното бе преместено от традиционния за провеждането му септември за средата на октомври.

Трасето за състезанието на шосе изглежда подходящо за спринтьорите, но изненади също са възможни.

Първенството ще започне с отборните бягания по часовник за жени и мъже в първия ден, след което следват индивидуалните „часовници“ за девойки и мъже до 23 години. В третия ден следват младежите и жените, а 12 октомври е посветен изцяло за „часовника“ при Мъже елит.

На 13 октомври е първото състезание на шосе като мъжете до 23 години ще трябва да изминат 166 километра около Доха преди да определят новия си шампион.

В петък, 14 октомври, шампионите ще бъдат определени и при младежите и девойките, за да дойде време за големия уикенд. В събота 134,5 километра за жените и в в неделя 257,5 километра за мъжете.

Олимпийският шампион Фабиан Канчелара ще опита да сложи още по-прекрасен край на кариерата си с триумф в часовника, а негови конкуренти ще бъдат Тони Мартин, Том Думолен, Роън Денис и настоящият световен шампион Васил Кириенка.

В общия старт фаворитите са много, а настоящият световен шампион Петер Саган ще има трудна задача в защитаването на титлата си.

Детайли

Начало:
9 октомври 2016
Край:
16 октомври 2016
Категория за Събитие:

Организатор

UCI

Място

Доха
Доха, Катар + Google Map