Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Традиционно есенно велосипедно шествие, организирано от сдружение Вело-Русе

7 октомври 2015 @ 18:00 - 21:00

Събитие Навигация

На 07.10.2015г. от 18.00 часа в Русе ще се проведе традиционното есенно велосипедно шествие, организирано от сдружение Вело-Русе по повод Европейската седмица на мобилността.

Всяка година през тази седмица институции и работодатели стимулират своите служители да пътуват до работното място с велосипед. Същото се отнася и за учениците. За разлика от друг път обаче, сега велошествието ще има продължение в лапидариума на РИМ (Регионален Исторически Музей) Русе, където ще бъдат представени предстоящите проучвания на територията на област Русе по отношение на всички велосипедни туристически маршрути, както и на всички маршрути, които изпълняват чисто транспортна функция с колело.

Целта е да бъде създадена пълна база данни за актуалното състояние на велосипедната инфраструктура, да бъдат дефинирани в детайли основните вело маршрути през област Русе, какъвто е Европейският международен маршрут Евровело 6, както и да бъдат въвлечени представители на общини, доброволци и активни хора на колело във велосипедното развитие на региона.

Велошествието ще стартира традиционно от площад Свобода пред сградата на община Русе, като събирането ще започне в 17.30 часа, а тръгването е предвидено за 18.00 часа.

Маршутът също е традиционен – ул. Александровкса, Младежки парк, ул. Тулча до бул. Липник, кръговото пред областна дирекция на МВР, бул. Скобелев до Лукойл и преминаване по новата велоалея пред РИМ Русе. Повече информация може да намерите във фейсбук страницата на събитието.: https://www.facebook.com/events/1040025222695135/

Детайли

Дата:
7 октомври 2015
Час:
18:00 - 21:00
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, ,

Място

Русе

Организатор

Вело-Русе