Евроспорт ще излъчва още повече от Вуелтата

Евроспорт ще добави час повече към дневното излъчване на живо на Вуелтата – легендарната Обиколка на Испания, последното състезание от Гранд туровете за годината.

Досега Евроспорт излъчваше на живо минимум два часа дневно от обиколката. С новото споразумение каналът придобива правото за минимум три часа дневно пряко излъчване на надпреварата в периода от 2016 до 2020 г.

Vuelta a Espana е едно от най-трудните колоездачни състезания в спортния календар. С новото петгодишно споразумение то ще бъде предавано ексклузивно в ефира на Евроспорт в Европа, Азия и Австралия.

Споразумението утвърждава лидерската позиция на Евроспорт като Дом на колоезденето, както и усилията на канала да предостави на своите потребители уникално спортно съдържание.

„Днешното споразумение подчертава ясно стратегията ни да се фокусираме върху ключовите за Евроспорт спортове, а целта ни е да предоставим ексклузивно съдържание на любителите на спорта.“, коментира Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт. „След като тази година постигнахме рекорден рейтинг с излъчването на „Тур дьо Франс“ на пазарите, на които оперираме, се радвам, че имаме възможността да запалим страстта на феновете на колоезденето, като разширим преките включвания от Обиколката на Испания и увеличим създаването на локално съдържание. Така ще можем да скъсим още повече дистанцията между спортните любители и техните фаворити, които се борят за челни позиции в тази легендарна надпревара“, допълни още той.

Обиколката на Испания има богата история, която проследява изключителни възходи и отличава легендарни победители през годините. Състезанието ще започне само дни след Рио 2016 и ще предостави на зрителите три вълнуващи седмици, изпълнени с изключителни моменти от света на колоезденето. В рамките на състезанието са включени общо десет финала на височина и дванадесет планински етапа, а състезанието ще бъде дори още по-вълнуващо, след като всеки от участниците има шансове да грабне титлата. Миналата година лидерът в състезанието се смени общо осем пъти.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори