Изключителен Петер Саган: Световният шампион стана и европейски

Александър Алексиев и Евгени Балев не успяха да завършат състезанието

Петер Саган за пореден път записа името си в историята, след като в неделния ден се превърна в първия европейски шампион в категория Мъже Елит.

По този начин в момента словакът едновременно държи световната и европейската титла.

За съжаление двамата български участници в състезанието Александър Алексиев и Евгени Балев бяха сред тези, които не успяха да завършат по тежкото състезание, което включваше 17 обиколки около Плумелец.

Още от самото начало състезанието бе интересно като група от петима колоездачи се откъсна и натрупа аванс от повече от 11 минути.

В последствие обаче откъсналата се група бе прихваната и започна дълга серия от атаки.

На старта на последната обиколка италианецът Морено Мозер се откъсна от лидерите. Той бе застигнат преди последния километър, когато друг италианец в лицето на Давиде Вилела атакува на свой ред.

Саган бе първият, който успя да прихване италианеца, след което продължи своя собствен спринт и без проблеми завоюва първото място. Втори остана французинът Жулиан Алафилип, а бронзът завоюва испанецът Даниел Морено.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори