Христов 59-и в Баку, Михайлов не завърши

Луис Леон Санчес спечели общия старт в шосейното колоездене на първите Европейски игри, които се провеждат в Баку. Испанецът бе най-бърз във финалния спринт между петима. Втори остана Андрий Гривко (Украйна), а чехът Петър Вакоц грабна бронза пред Хесус Херада Лопес (Испания) и Джакомо Ницоло (Италия).

България имаше двама представители в състезанието в лицето на Стефан Христов и Николай Михайлов. Христов финишира 59-и от 60 завършили колоездачи, докато Михайлов не успя да стигна до финала, но отново бе дълго време в центъра на телевизионните камери.

29-годишният Стефан Христов започна отлично състезанието и в първите 50 километра бе сред лидерите с много високо темпо по обиколките из Баку. Постепенно той остана в основната група, където прекара и по-голямата част от състезанието. В последните километри на дългото 214.7 км състезание той поизостана, но в крайна сметка завърпи с изоставане от 15 минути от победителя.

Ники Михайлов от своя страна започна по-бавно, но постепенно се намести в основната група, която изоставаше все повече от откъсналата се група от 8 колоездачи. И след около 110 километра Ники взе смело решение да се откъсне от основната група и да опита да догони лидерите. В следващите 3 обиколки Михайлов успешно се справяше с тази задача като към него се присъедини и французинът Жулиан Алафилип. Двамата заедно скъсиха аванса на челниците до 2:45 минути, а Михайлов често бе в обективите на телевизионните камери. Основната група обаче увеличи сериозно темпото и застигна българина и французина в последствие. Михайлов премина 13 от 16-те обиколки, но явно усилията по-рано казаха своята дума и той не успя да финишира.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори