Как се представиха българите на Европейското на писта?

В последните 5 дни във Франция се проведе Европейското първенство по колоездене на писта. Състезанията донесоха допълнителен интерес за нас, тъй като в тях участваха и трима български колоездачи – Мирослав Минчев, Николай Станчев и Николай Генов.

Те участваха в няколко различни дисциплини, но за съжаление не успяха да преодолеят квалификациите в тях.

Най-добре се представи звездата на родното пистово колоездене Мирослав Минчев, който взе участие и в най-много състезания.

В бягането по часовник на 1 км Минчев зае 20-о място от 22-а участници, а шампион стана Куентин Лафарг.

Състезателят на КК „Спринт“ Разград даде 29-о време в квалификацията на индивидуалния спринт, в коята участва и Николай Станчев. Той остана на последната 31-а позиция и така двамата българи не продължиха напред.

Минчев се включи и във вълнуващата надпревара в Кейрин, където зае трето място от петимата колоездачи в трета квалификационна серия. Така той продължи на репешажите, но в тях бе четвърти в своята серия и така приключи участието си.

17-годишният Николай Генов, за когото това бе дебют на голям шампионат, се включи в квалификациите на скрач и състезанието по точки, но не успя да завърши и в двете.

Българският отбор участваше и в отборния спринт, където даде последното 12-о време в квалификациите, а за елиминациите се класираха първите 8.

Най-много поводи за радост на Европейското имаха в лагера на домакините от Франция, където спечелиха впечатляващите 18 златни, 12 сребърни и 14 бронзови медала.

Германия е втора с 12 златни, 9 сребърни и 8 бронзови, а Холандия трета с 12 златни, 8 сребърни и 6 бронзови медала.

Всички резултати от Европейското първенство можете да видите ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори