Буани най-бърз в четвъртия етап на Eneco Tour

 

Насер Буани (FDJ) стигна до успеха в четвъртия етап на Eneco Tour. Французинът бе по-бърз във финалния спринт от Лука Мезгец (Giant-Shimano), останал втори. Трети пък финишира Джакомо Ницоло (Trek).

FDJ бе с голяма заслуга за догонването на откъсната се група, но Trek пое контрол преди финалния спринт. В него обаче никой не бе в състояние да спре Буани, който постигна чувствителна преднина пред останалите, а единствено Мезгец се доближи близо до него.

В последните метри се получи неприятна катастрофа, породена от сблъсък между Райнард Янсе ван Ренсбург (Giant-Shimano) и Андреа Гардини (Astana). В нея попадна и шампионът от 2013-а Зденек Щибар, който се удари в огражденията, след което се превъртя и падна по лице. След това чехът получи медицинска помощ и бе откаран в болница.

Ларс Боом (Belkin) не пострада при катастрофата и остана с лидерската фланелка.

В същото време в Норвегия стартира Арктическата обиколка на Норвегия. Първият етап бе спечелен от Ларс Петер Нордхуг (Belkin). Втори във финалния спринт бе Юрай Саган (Cannondale), а съотборникът на Нордхуг Стивън Круйсвайк е трети.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори