Думолин изпревари Канчелара в часовника на Eneco Tour

Том Думолин (Giant-Shimano) изненадващо спечели бягането по часовник в третия етап на Eneco Tour. Холандският шампион в дисциплината успя да се справи в конкуренцията на Фабио Канчелара (Trek), който остана на 2 секунди зад него. Трети пък е Герант Томас (Sky) с изоставане от 10 секунди.

Канчелара бе считан за големия фаворит за победата и потвърди амбициите си като бе първият, който премина трасето от 9.6 км за под 12 минути – 11:57. Думолин обаче изненада всички и с 11:55 взе своята трета победа за сезона.

По този начин 23-годишният колоездач се придвижи на трето място в генералното класиране и запазва шансове да подобри класирането си от миналия сезон, когато завърши втори.

„Това е невероятно, това е първата ми победа в Световния тур и съм много, много доволен и удовлетворен от нея. Имах малшанс в първите два етапа, а и взех няколко втори места зад Тони Мартин. Той не е тук, така че най-накрая успях да спечеля.“

Ларс Боом (Belkin) проведе добър етап и завърши само на 19 секунди зад Думолин, което му позволи да се качи на лидерската позиция в генералното класиране. Той започна деня с една секунда зад Зденек Щибар, но бе по-бърз от чеха с 13 секунди и облече фланелката за лидер в състезанието.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори