Гардини грабна победата в първия етап на Eneco Tour

 

Андреа Гардини (Astana) се възстанови от късна катастрофа и грабна победата в първия етап на Eneco Tour в Тернойцен. Италианецът се позиционира перфектно във финалния спринт и да завърши пред Йохан Жене (Europcar) и Давиде Чимолай (Lampre-Merida).

Последните 30 километра на етапа бяха изпълнени с дъжд и вятър, а Гардини бе един от няколко колоездачи, които паднаха в следствие на условията и на коварните кръгови. Състезателят на Astana падна в предпоследната обиколка, но нямаше травми и успя да се върне в групата, за да се включи успешно в спринта.

В хаоса най-добре се бе ориентирал Том Думолин (Giant-Shimano), който поведе колоната във финалната права. Дори изглеждаше, че Думолин ще стигне до победата, но в последните 300 метра той не успя да удържи устрема на Гардини. Жене бе единственият колоездач, който успя да приближи италианеца, но и той завърши с поне велосипед дължина пасив.
Гардини ще носи лидерската фланелка във втория етап, след като взе бонус от 10 секунди. Той води с 4 секунди пред Жене в класирането.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори