Ревю: Ръкавиците Endura Windchill

Преди няколко месеца с нас се свързаха от Веломания с предложение да изпробваме серия продукти на Endura, предназначени за студените месеци на годината. Ние, разбира се, се съгласихме с голямо удоволствие и след като събрахме достатъчно впечатления от продуктите, през следващите седмици ще ви запознаем с тях.

Започваме своите ревюта с ръкавиците за колоездене Endura Windchill. До този момент не бяхме правили ревюта и обмисляхме какво да направим, за да получите най-ясна представа за продукта. И тъй като знаем, че всеки човек има различно мнение, решихме, че би било най-добре да ви дадем повече гледни точки, за да можете сами да си направите изводи. Ръкавиците бяха изпробвани от двама души от нашия екип, както и от двама наши приятели, които почти не слизат от велосипеда.

ВОДОНЕПРОМОКАЕМИ РЪКАВИЦИ ENDURA WINDCHILL

Info-Endura

vodonepromokaemi-rakavici-endura-windchill

Условията за изпробване

Всеки от изпитателите разполагаше с възможността да предизвика Endura в продължение на няколко седмици, за да добие впечатления от продукта им. Признаваме, в момента не е оптималното време за изпробване на зимна екипировка. За щастие, поне имаше дни, в които сутрините бяха студени. Освен това един от нас покара и в района около хижа Мальовица, където имаше и сняг.

Впечатленията

Първото впечатление от ръкавиците Endura Windchill е качеството. Ръкавиците са доста добре изработени, с красив дизайн – черни със светлоотразителни елементи. Оказаха се и много удобни, пасват по ръката и в никакъв случай не дразнят при носене, напротив. За разлика от други ръкавици, които сме пробвали, тези не те карат да чувстваш ръцете си големи и тромави и не се налага да ги сваляш, за да вдигнеш телефона си, например. Отлично се усеща и самият велосипед, благодарение на гриповете на пръстите и силиконовите зони на дланта, които помагат за по-добър захват. Удобна е меката част на палеца, която е предназначена за забърсване на очилата.

1013756_697758506922179_1017756084_n

1517473_697758526922177_207257349_n

1535377_697758490255514_515328768_n

Най-важното за подобен тип ръкавици за по-студено време, естествено, е дали наистина са водоустойчиви и дали топлят. Тук много зависи и от очакванията, които имате. Нашето мнение е, че ръкавиците ще ви свършат перфектна работа при умерено студено време, като ще ви дадат добро усещане и в същото време ще пазят ръцете топли. Все пак, не бива да очаквате същото при температури близки до нулата, когато и ръкавиците не са достатъчно спасение от студа. Карахме няколко пъти и на дъжд с ръкавиците Endura Windchill като може да кажем, че се усеща известно намокряне, но пък за сметка на това изсъхват бързо и запазват топлината.

Ето какво споделиха и нашите приятели, след като изпробваха ръкавиците Endura Windchill:

Румен, 24г., кара шосеен велосипед : Първото впечатление, когато покарах с ръкавиците беше, че са изключително добре изработени. Задържат топлина и не пропускат вода. За разлика от някои ръкавици, с тези не се чувстваш тромав и лесно боравиш със спирачките. Има грипове на пръстите и мека част на палеца, предназначена за забърсване на очила. Имайте предвид, обаче, че ръкавиците не са предназначени за екстремни температури или пък за по-сериозни спускания в планина. 

1615167_700112193353477_1993826325_n

Гергана, 23г., кара планински велосипед: Изпробвах ръкавиците в продължение на 2 седмици в града. Най-големият тест за тях бе една студена декемврийска сутрин с доста вятър и съвсем лек дъжд, като пътуването беше около два часа, понеже трябваше да обиколя няколко места. Запазиха топлината много добре, което беше изненада за мен, тъй като през студените сезони просто се примирявам със студени пръсти. Като цяло се оказаха доста удобни и добре прилягащи, без да стягат никъде, и осигуряваха добро сцепление с ръкохватките на кормилото и лостчетата на скоростите. Евентуален недостатък е фактът, че не са достатъчно водоустойчиви, но за сметка на това изсъхват много бързо, а докато са влажни, все пак запазват топлината. Разбира се, всичко зависи от външната температура, степента и продължителността на намокрянето и времетраенето на карането и затова смятам, че може би не са идеалната ръкавица за зимата. Иначе и изглеждат много добре за част от екипировката, която трябва да е преди всичко функционална.

Извод

Общото ни мнение е, че ръкавиците Endura Windchill са доста добър избор, когато търсите най-доброто съотношение между цена и качество – изключително удобни, топли и с приятен дизайн. Определено ще ви свършат добра работа и през предстоящите студени месеци като все пак трябва да имате предвид, че не са най-подходящи за много студено време и обилни валежи от сняг и дъжд.

Съвет

Дрехите на Endura по принцип са сякаш размер по-малки, така че ви съветваме да пробвате един размер по-голям от вашия. За улеснение можете да използвате тази табличка:

Razmeri

Razmeri2

Цена: 59,90 лв.

Къде могат да бъдат купени ръкавиците Endura Windchill?

Можете да закупите ръкавиците Endura Windchill, както и други продукти на Endura, в магазините на Drag Zone в София, както и онлайн на адрес: screambikes.eu.

Повече за Endura

1608655_700112190020144_676150196_n

1535735_697758570255506_1273037006_n

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори