Ревю: Къси крачоли Endura Thermolite

Продължаваме нашите ревюта на серията зимни продукти на Endura. Днес ви представяме късите крачоли Endura Thermolite, които могат да бъдат верен помощник за всеки велосипедист в борбата му със студеното и влажно време.

КЪСИ КРАЧОЛИ ENDURA THERMOLITE

Kracholi

Условия за изпробване

Късите крачоли Endura Thermolite са продукт, предназначен главно за студените месеци на годината и от тази гледна точка настоящата зима не предоставя оптимални условия за тяхното изпробване.Все пак използвах добре студените и снежни дни, за да тествам този продукт, пък и добрата новина е, че крачолите могат да се носят и при доста по-високи температури. Това ми даде достатъчно възможности да събера впечатления от късите крачоли в трите месеца, в които ги ползвах. Освен това отново заложих на чуждо мнение в лицето на приятел, който също покара известно време с крачолите. Неговото мнение също ще видите по-долу.

Впечатленията

За тези, които не са носили къси крачоли ще направя кратко обяснение какво всъщност е това. Крачолите се носят в областта на коляното – под и над него като обхващат голяма част от крака, предпазват от студ и вятър и в същото време загряват ставите.

Ще започна със самия вид на крачолите. Нормално е при такъв продукт да не се интересуваме особено много от това как изглежда, но това не пречи да кажем, че дизайнът на Endura Thermolite е много приятен за окото и включва светлоотразителни ленти и светлоотразително лого на Endura, а както знаем всяка светлина в повече е полезна на пътя.

963072_721095721255124_380055534_n

Крачолите са изработени от материята Thermolite, която е проектирана така, че да отблъсква водата и да пази топлина при студени атмосферни условия. Тя е и много еластична, така че без проблеми приляга на всякакъв крак, а коляното се свива без да има някакъв дискомфорт и дразнене. От вътрешната страна има силиконови грипове, които помагат на крачолите да стоят на място, а не да се свличат надолу. За 3 месеца каране с тях така и не ми създадоха проблем от такова естество.

С тези крачоли реално имате възможност да карате по къси гащи дори през зимата. Ако късите ви гащи са малко по-дълги и носите по-дълги чорапи, крачолите ви дават възможност да покриете целия крак.

1947473_721095781255118_1387351751_n

По тази схема изпробвах продукта при температури малко над нулата и поне по време на карането не усещах студ. Все пак не бихме препоръчали да сте екипирани само по крачолите при минусови температури, но пък всъщност те могат да свършат работа и тогава, просто отгоре слагате и панталон. При малко по-високи температури (10-15 градуса) късите крачоли на Endura също могат да влязат в употреба без да се притеснявате, че е възможно да ви стане прекалено топло. Това прави продукта подходящ не само за зимата, а и за пролетта и есента.

Имах възможност да изпробвам крачолите и на дъжд. В този случай се убедих, че те изолират отлично краката, предпазват ги сухи от дъжда и бързо изсъхват. За съжаление обаче не мога да дам категорично мнение за тяхното действие при по-силен дъжд.

Трябва също да отбележим и че късите крачоли на Endura са изключително полезни за по-бързо загряване на ставите. Особено сутрин рано, когато тялото все още не е напълно събудено, ще сте доволни, че носите крачолите.

Мнение на приятел

Румен, 25г., кара шосеен велосипед:

Фантастична екипировка за активен спорт, която възнамерявам да направя част от личната си окомплектовка. Пробвах да карам велосипед с тях ги при температура от 1-2 градуса и въпреки, че не покриват изцяло крака като клин, са достатъчни за едно комфортно каране. Еластичната материя, позволява на коляното да се свива свободно, без да се изпитва напрежение, а силиконовите гриповете от вътрешната страна помагат на крачолите да се задържат на мястото си, без да се свличат. Изключително ефективни за загряване на ставите, което спомага за по-бързото влизане в ритъм и ги прави много полезни за хора с проблеми в коленете. Имайки предвид, че също така са вятъро-/водоустойчиви, мисля, че няма какво повече да се желае. Важното е внимателно да изберете точния размер, за да се възползвате от всички предимства на крачолите. Също така, не ги препоръчвам при по-сериозни минусови температури.

123

Извод

Както си личи от ревюто, ние останахме очаровани от късите крачоли Endura Thermolite, така че няма да чуете от нас друго, освен препоръка да си ги закупите. Разбира се, не всеки би си купил такива крачоли, но ако търсите подобен продукт, този на Endura е сред добрите на пазара. Цената, на която можете да ги намерите, е 32,90 лева, които ще се окажат добра инвестиция, ако използвате редовно крачолите. Хубавото е, че те могат да се използват през голяма част от годината, а в студеното време ще се радвате, че колената ви са добре покрити. Особено за хора с проблеми в тази област, късите крачоли биха били много ценна добавка към екипировката за каране.

1903393_721095787921784_264637693_n

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори