Ревю: Якето Endura Gridlock II

Когато шотландци правят водоустойчиви продукти за колоездачи, то логично е от опит те да знаят най-добре от какво се нуждае колоездачът. Е, такъв е и случаят с водоустойчивото яке на Endura, което е модел Gridlock II.

По принцип якето се предлага в няколко цвята, но от „Веломания“ ни предоставиха за проба светлоотразителното яке, с което на практика решаваш два проблема – имаш си яке и имаш светлоотразителна жилетка без да се налага да слагаш допълнителна.

Дизайн

Заради цвета си, якето е перфектно за каране по тъмно, но това далеч не е единственото му предимство. Дизайнът определено радва окото, якето стои добре по тялото. Освен светлоотразителния цвят, по гърба има още няколко различни светлоотразителни елементи като надпис Endura над задния джоб.

3

 

И като стана дума за джобове, задният е с цип и спокойно можете да държите в него ценности. Джоб има и отпред на гърдите отляво като той също е с цип и може да побере телефон, портмоне или пък ключове. Трябва обаче да отчета липса на джобове по-надолу отпред, където по принцип обичам да държа важни неща, които да са ми на разположение.

5

Самото яке се закопчава с цип, който стига до главата, така че при дъжд тялото ви да бъде напълно покрито. В изработката му роля играе и специалната тъкан Ripstop, която помага на якето да „диша“. Такава е задачата и на специалните отделения с цип, които са позиционирани под мишниците. Яката е подплатена с мека и приятна на докосване зона, а ръкавите са с лепенки за регулиране.

6

8

 

4

Яке за 3 сезона

На практика това яке е подходящо за три от четирите сезона у нас. Определено е перфектно за пролет и есен, а през зимата със сигурност също ще свърши работа, просто под него трябва да имате още топли дрехи. През лятото може би ще ви бъде малко топличко с него, но все пак зависи и от температурите, така че не го отписвайте и тогава. Освен това трудно може да му поставите определен етикет – подходящ за планинско, градско или шосейно колоездене. Якето става за всичко изброено.

Освен светлоотразително, основната цел на това яке е да бъде водоустойчиво. В това отношение то се справя добре. На няколко пъти карах при дъжд, веднъж и доста обилен, а якето не пропусна вода под себе си, а материята позволяваше и капките да се стичат моментално и да не остават по него.

7

Оценка

Ако искате една яке, което да ви служи за много цели – то Endura Gridlock II е един чудесен вариант. Служи като яке, светлоотразителна жилетка и предпазва от дъжд. Дизайнът е приятен за окото, почти всички необходими джобове са налице, а якето може да се носи поне през 3 сезона.

Продуктите на Endura можете да намерите в магазините DragZone, както и онлайн на Screambikes.eu.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори