Ревю: Мъжко бельо с дълъг ръкав Endura Baabaa

Baa Baa

Продължаваме ревютата на зимни продукти на Endura с термо блузата Endura Baabaa, която определено можем да определим като нашия любим продукт от серията. Пригответе се за доста похвали относно Endura Baabaa, но ви уверявам, че тя напълно ги заслужава.

Мъжко бельо с дълъг ръкав Endura Baabaa

Baaba

Производителите са нарекли блузата „мъжко бельо с дълъг ръкав“. Това описание може и да се струва странно на някои от вас, затова бързам да внеса някои уточнения защо това е така. Блузата е от типа „Base Layer“, което на български можем да преведем буквално като „базов слой“. Този вид блузи станаха доста модерни в последните години и се използват в много различни спортове. Така нареченото термобельо има пряк досег до тялото, целта е да поеме потта и, разбира се, да топли.

Условия за изпробване

За съжаление ще трябва да се повторим, че зимата меко казано не е от най-студените, което не дава оптимални условия за изпробване на зимни продукти. Все пак имаше и няколко, макар и малко, дни със сняг, дъжд и ниски температури, а в тези моменти неизменно носих термобельото на Endura. Честно казано, през последните 3 месеца блузата си бе верен мой спътник, така че добих достатъчно впечатления от нея. Носих я ежедневно по време на колоездене в града, а освен това и при други спортове – сноуборд, футбол, тенис, че дори и просто при разходка. Освен това блузата изпробва и друг приятел – колоездач, чиито впечатления са сходни на моите и ще ви ги представя в края на ревюто.

Впечатленията

Когато видях блузата за първи път, веднага се зарадвах, че е с дълъг ръкав. Следващата приятна изненада бе, че продуктът е изработен от Merino или иначе казано меринсова вълна, което определено е най-добрият материал за термобельо. Бях изпробвал други продукти с меринсова вълна преди и бях много доволен, така че имах високи очаквания от термобельото Endura Baabaa, а те бяха напълно задоволени.

Като чувате вълна, може би си представяте вълнените „бабешки“ пуловери, които топлят много, но и носят неприятно „боцкащо усещане“. Е, меринсовата вълна е друга бира като общото с бабешките пуловери е единствено топлината. Блузата е много тънка и лека, a това характерно боцкане го няма изобщо. Всъщност тя има и доста стилен дизайн, а допълнително удобство е, че се предлага в три цвята – черно, кафяво и тъмно синьо.

1234

Най-важното при такъв продукт е топлината, а термобельото на Endura топли невероятно много. Подложих го на доста изпитания като каране на колело при силен снеговалеж и каране на сноуборд при минусови температури (включващо доста падания по изкуствения сняг). Във всички тях Endura Baabaa се справи отлично и останах наистина впечатлен от топлината, която поддържа блузата. Все пак отново правя уточнението, че това е base layer, така че е необходимо да сложите и връхна дреха над термобельото.

Влагата също не е проблем за блузата на Endura. Дори и да се навлажни, тя бързо изсъхва, а в същото време запазва топлината на тялото.

Споменах за липсата на боцкането на вълнените пуловери, но комфортът, който тя носи заслужава още няколко думи. Блузата перфектно приема формата на тялото и те кара да се чувстваш много, много удобно с нея. Свикнах до такава степен с нея, че си я носех постоянно в по-студените дни, а в последствие всяка друга фланелка ме дразнеше.

1938070_721095671255129_838139404_n

И като стана дума за носене постоянно – тук е и голямото предимство на блузата от мерино в сравнение със синтетичните подобни. Докато те се вмирисват след един час на колелото или практикувайки друг спорт, материалът на Endura Baabaa позволява да носите термоблузата поне няколко дни без изобщо да се усеща неприятен мирис. Това е особено полезно за хора, които правят дълги велопреходи, а и за тези, които не обичат да перат постоянно.

А що се отнася до прането, термобельото не изисква някакво специално отношение, така че можете да го сложите в пералнята заедно с други дрехи и изобщо да не се притеснявате.

Мнение на приятел

Румен, 25г., кара шосеен велосипед:

Две думи – мериносова вълна. От известно време съм фен на тази материя и Endura успешно я прилагат в BAABAA термо блузата си. Степента, в която изолира студа е впечатляваща, като се има предвид колко е тънка и лека. Бързо съхнеща е и не поема миризми от тялото, което е супер удобно, защото няма нужда да се преобличаш ако спреш да си почиваш от каране, бягане, ходене и т.н.

2335

Извод

След това ревю сигурно се досещате какъв ще бъде нашият извод. Носил съм доста подобни термоблузи на различни цени, но със сигурност досега не съм срещал по-добра от тази на Endura. Нейната цена е 92,90 лева, което може да ви се вижда много, но ви уверявам, че със сигурност ще си „избиете“ парите и ще сте доволни, че сте ги дали за този продукт. Колкото и да се опитвам да намеря минуси, просто не мога, а плюсовете са много. Най-хубавото е, че блузата не е строго предназначена за колоездене и можете да я използвате успешно във всякакви спортове, преходи в планината и дори за ежедневно носене.

Размер

Razmer

От тази табличка можете добре да се ориентирате затова какъв размер да изберете. В общи линии размерът отговаря на стандартния, който носите. Освен това няма нужда да се притеснявате много, тъй като блузата е много еластична и приема формата на тялото.

DSC_0455

Къде може да бъде купена термо блузата Endura Baabaa?

Можете да закупите термо блузата Endura Baabaa, както и други продукти на Endura, в магазините на Drag Zone в София, както и онлайн на адрес: screambikes.eu. Можете и да се възползвате от намалението от 30% на избрани продукти на Endura и Vaude. Намалението важи от 15 февруари до 15 март, а сред намалените продукти са и ръкавиците Endura Windchill, за които писахме по-рано.

Повече за Endura
Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори