Пампорово прие 4-и кръг от Ендуро шампионата

Между 6 и 9 септември в Пампорово и горите над Смолян се проведе петото поредно издание на ендуро състезанието Elevation999! Събитието е единственото в България до момента, което включва 2 състезателни дни с общо класиране и предизвика десетки колоездачи от цялата страна в оспорвана надпревара за призовите места.

Състезанието беше четвърти кръг от Българските Ендуро Серии за 2018 и е най-трудното от всички състезания от шампионата тази година. Участниците трябваше да се справят с 9 специални отсечки с обща дължина над 26 км, по които им се засичаше време, както и да се придвижат на самоход от финалите на всеки етап към старта следващия.

Най-добър резултат успя да постигне дългогодишният шампион на България, Иван Колев, който се спусна по етапите с общо време от 42:28 минути! Втори след него, само на на 11 секунди разлика се класира представител на местния отбор Райдърс Юнайтед – Стоян Върбанов. Трети остана Добромир Добрев.

В категорията на мъжете над 30 години, където конкуренцията беше най-голяма, първи успя да се класира отново представител на местния отбор – Димитър Николов, който се спусна по етапите за 45:36 мин. След него се класираха Андрей Цолев и Милан Димов.

При жените най-бърза бе Маргарита Христова, а при юношите първи стана Калоян Буреш.

При ветераните над 40 години първи успя да се класира Александър Иванов, следван от Димитър Христов и Людмил Хранов.

 

Elevation999 се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Ред Бул, хотел Перелик, Scott България, Doppel Herz, Roobar и други и премина при отлична организация, хубаво време и без сериозни инциденти.

От курорта съобщиха, че лифтовете в Пампорово ще продължат да работят без почивен ден до 24 септември включително, след което излизат в профилактика до началото на зимата, но обещаха че сезона няма да приключи тогава и всички туристи са добре дошли и след тази дата.

Българските Ендуро Серии продължават до края на октомври, като предстоят още два старта в Петрич и в Благоевград. Пълното класиране и повече информация можете да намерите на www.race-series.com.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори