Пампорово прие четвъртия кръг от Българските Ендуро Серии

Събитието бе последното за сезона, който този уикенд ще бъде официално закрит

През изминалия уикенд Пампорово бе домакин на третото поредно издание на събитието Elevation999! Над 60 човека от жялата страна, както и представители от Русия и Унгария се включиха в екстремото предисзвикателство и премериха сили със собствените си възможнсти.

Състезанието тази година беше четвърти, предпоследен кръг от Българските Ендуро серии и предизвика някои от най-добрите ни състезатели, които бяха изправени пред изключителна трудна и оспорвана надпревара.

С трета поредна победа се отличи Иван Колев, който е временен водач в турнира и успя да се справи с всичките 5 специални отсечки на състезанието за време 24.57 мин. След него се наредиха Добромир Добрев и представителя на местния отбор от град Смолян – Стоян Върбанов.

При мъжете над 30 години, състезанието бе изключително оспорвано, но като крайно най-добро време успя да постигне Андрей Балевски, следван от Емил Кръстев и Антон Настев. При дамите имаше неочакван обрат, тъй като основната претендентка за спечелването на състезането Магдалена Русева, допусна грешка и обърка един от маршрутите, което доведе до голямо забавяне и я остави на трето място. Първа успя да се класира маргарита Христова, а втора остана Йоана Начева от Rider United.

Победителите в отделните категории си тръгнаха с много парични и предметни награди, любезно предоставени от организаторите и спонсорите на събитието Нисан България, Пампороов АД, Рам байкс, Максбайк и др.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elevation 999 бе последното събитие за сезона в Пампорово, който този уикенд ще бъде официално закрит. През изминалите няколко месеца курорта бе домакин на множество интересни събития и отново се доказа като едно от предпочитаните места за летен туризъм и спорт у нас.

3

От Велопарк Пампорово издават, че това е най-успешния сезон до момента и обещават да продължат да правят нови неща, с които да предизвикват все повече хора да посещават Пампорово през лятото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори