Elevation 999. Vol.2 – репортаж

Този уикенд се проведе второто издание на Elevation 999. Vol.2

Автор: Ивелина Славчева

Петък беше много слънчев и хубав ден за тренировки, a като по часовник заваля чак вечерта. Доста дъжд се изсипа, който забави тренировките в събота с 2-3 часа. Съботната сутрин ни посрещна с гъста мъгла, която се вдигна сравнително бързо и неуморимите колоездачи не чакаха, за да започнат отново със спусканията.

Много каране и хубави емоции имаше през тренировъчния ден. Всички бяха много доволни и щастливи от трасетата. Имаше може би два инцидента, които извадиха от състезателния ден двама карачи, но бяха по-скоро технически, съпътствани от леки болежки. От общо 69 записали се, петима не стартираха, но пък съм сигурна, че поне са покарали преди състезанието.

В състезателния ден от рано ни посрещна слънцето и всичко започна с усмивки. Времето през целия ден беше много хубаво и най-важното – не заваля дъжд.

Шестте етапа минаваха през цялата планина над курорта Пампорово, а финалът на последния етап беше в стария град на Смолян. Той приключваше зрелищно с градско спускане по стълби. Там беше и награждаването. Много шампанско се изля и на челните места бяха обичайните заподозрени (с малки изключения).

Отново в най-оспорваната категорията „18+“ Иван Колев от Ram Bikes показа на какво е способен, следван от Добромир Добрев – Enduro Warriors. За първи път на стълбичката на ендуро състезание на 3-то място се качи Йоан Нейчев от Drag Zone.

Мъжките момичета Магдалена Русева и Йоана Начева се наредиха съответно на 1-во и 2-ро място в тяхната категория. В най-лудата за мен категория – „момчетата 15-17“, тройката е съставена от Теодор Мавродиев, Констадин Ханджийски и Валентин Тонев.

Най-възрастната категория „40+“ също не отстъпи по нищо на останалите – там Петър Тачев, Николай Панайотов и Петър Савов подредиха челната тройка. В „30+“ пък Камен Недков, Андрей Балевски и Антон Настев се пребориха мъжки за първите три места.

А ето и пълното класиране* във всички категории:

Снимки – Ивелина Славчева (https://www.facebook.com/Slavcheva). Очаквайте скоро и всички снимки от състезанието.

*Когато организаторите от Concept Creative публикуват окончателното класиране, веднага ще го споделим с вас.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори