Готови ли сте за второто издание на Elevation999 (обновена)

Какво ще кажете 22 km. спускане, два нови етапа и три дни епично каране по едни от най-добрите трасета в България – тези в Пампорово? Ако идеята ви харесва, време е да подчертаете дебело в календара си датите 11-13 септември и да се подготвите за поредното предизвикателство – ендуро състезанието Elevation999

Състезанието е четвърти кръг от Българските ендуро серии. Всеки, който иска да участва в състезанието, е необходимо да се запише предварително, като попълни акредитационната онлайн форма тук. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Надпреварата се провежда в 6 отделни етапа по различни трасета и сборно класиране, а общата им дължина е над 22 километра. Всеки един състезател трябва да се пребори с много голямо физическо и психическо натоварване, като премине цялото разстояние от връх Снежанка до центъра на Смолян за възможно най-кратко време.

Трасетата, които са подготвили организаторите, са много разнообразни, включват технични горски пътеки, стръмни участъци, корени, камъни, градска среда и всякакви други естествени и изкуствени препятствия.

До този момент за участие в състезанието са заявили над 70 човека от цялата страна, както и няколко представители на съседна Гърция. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 5 отделни възрастови групи – юноши 15-17, мъже 18+, мъже 30+, мъже 40+ и жени.

Elevation999 ще бъде и официалният край на сезон лято 2015 на Велопарк Пампорово, така че всеки, който иска да покара по пътеките в парка, може да се възползва за последно тази година.

Към този момент Велопарк Пампорово разполага с над 30 km. специализирани трасета и маршрути за планинско колоездене, с различни нива на трудност, подходящи както за напреднали и професионалисти, така и за деца, семейства и начинаещи колоездачи.

Специално за всички участници в състезанието и техните придружители има подготвени промоционални пакети за настаняване в хотел ОрловецУчастието си в състезанието вече са потвърдили повечето от най-добрите родни състезатели и се очаква кръга в Пампорово да бъде много решаващ за крайното класиране.

e999-poster-01

Програма:

11-ти Септември | Петък

9:00 – 12:00 Регистрация

9:15 – 16:30 Тренировки

12-ти Септември | Събота

9:00 – 12:00 Регистрация

9:15 – 16:30 Тренировки

17:00 – 19:00 Регистрация

13-ти Септември | Неделя

9:00 Техническа конференция – плац Студенец

10:00 Старт на първи етап от кулата „Снежанка“

17:00* Финал в стария център на Смолян

Награждаване

*Часът е приблизителен

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори