Ендуро състезание в Пампорово за закриването на сезона

 

От Вело Парк Пампорово ни изненадаха приятно с новина за предстоящо ендуро състезание, с което ще бъде закрит сезона в курорта.

Ето и подробности от организаторите:

След всички интересни събития тази година – международното състезание от клас едно на UCI в дисциплини спускане и кроскънтри, финалния кръг на световните форкрос серии 4X Pro Tour, първото “Whip” състезание и всички други активности през цялото лято, мислим че е време да отпразнуваме края на сезона по възможно най-добрия начин! За целта каним всички наши приятели на 13-14 септември в Пампорово, за да изпратим подобаващо вече отминаващото лято с едно изключително интересно ендуро състезание с финал в центъра на Смолян!

jordi&dobri

Ендурото е сравнително нова дисциплина в планинското колоездене, като през последните 2-3 години придобива изключителна популярност в световен мащаб. Състезанията се провеждат на няколко отделни етапа – подобно на рали формата, като състезателите са подложени на много голямо натоварване и изпитват своята издържливост.

enduro map

Елевейшън 999 ще се проведе на 13-14 септември и ще включва общо шест етапа – три по избрани трасета във Велопарк Пампорово и три в посока Смолян. Последният шести етап ще бъде изключително атрактивен, защото ще включва и каране в градски условия и ще финишира в самия център на града.

stivi

Участниците в състезанието ще трябва да се преборят в рамките на един ден с над 22 километра натоварено каране през различни трасета, горски просеки, пътеки и черни пътища с обща денивелация от 2057 метра!

flow

Елевейшън 999 ще бъде първото подобно състезание в Пампорово и региона, като организаторите съобщават, че състезанието е планирано да се проведе и догодина, като вече има поддадена заявка към Международния колоездачен съюз и следващото издание на събитието ще носи точки за световната ранглиста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Състезанието ще се проведе в двата дни, като съботата ще бъде отредена за тренировки и квалификация в края на деня, а самото състезание ще се проведе в неделя.

След квалификациите в събота ще бъдат определени стартовите позиции за състезанието, като състезателите дали най-добри времена на квалификацията ще стартират първи.

pavkata

Специално за състезанието домакините от Велопарк Пампорово, предлагат много атрактивни пакети за настаняване в 5 звездния хотел Орловец на цени от 25 лева с включена закуска, от които могат да се възползват всички състезатели и гости на курорта в дните на събитието.

stefano

В състезанието ще могат да се включат ограничен брой от 120 участника. Всеки който иска да се запише за участие може да го направи тук като попълни формуляра за регистрация.

Програма:

12.09 Петък

17:00 – 19:00 – Регистрация /Хотел Орловец/

13.09 Събота

9:00 – 12:00 – Регистрация /Хотел Орловец/

9:00 – 16:00 – Тренировки

17:00 – Квалификация*

19:00 -20:00 – Регистрация /Хотел Орловец/

*Участниците пропуснали квалификацията ще стартират след всички останали в групата си

14.09 Неделя

9:30 – Техническа конференция /Връх Снежанка/

10:10 – Елевейшън 999

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори