Актрисата Елена Телбис за кампанията „Карай смело“

С настоящата кампания „Карай смело“ организаторите решават да дадат гласност на всеки, който ще активно взима участие в нейното създаване и провеждане. В следващите няколко реда актрисата Елена Телбис споделя нейното мнение по важни въпроси за градското колоездене.

Регистрирай се безплатно на всички обучения на: www.karai-smelo.btsofia.com

Колко често караш колело в града и защо използваш този транспорт?

В предстоящите зимни месеци ще оставя колелото по обясними причини, но иначе почти всеки ден карам. Харесва ми, защото се оказва че заедно с карането на колело, извършваш 100 други неща. Хем спортуваш, но си и нащрек, внимаваш с пешеходци, коли, караш по шосето, защото доста често по тротоара има коли…такива работи. Сървайвър.

Как ще опишеш чувството да караш колело в града?

На мен ми доставя удоволствие. Не знам. Понякога като падна лошо ме е страх няколко дни и не искам да карам. Но след това всичко си продължава постарому.

Представи си, че участваш във филм и твоята роля е да си градска вело нинджа. Как ще продължиш сюжета и ще обрисуваш твоя герой? Кои са неговите супер сили?

В този филм градската вело нинжда ще е толкова напреднала, че ще се е сраснала с колелото. Ще спи върху него дори. Всичко. Ще получава предчувствие, че някъде някой колоездач е на ръба да попадне в неприятна вело ситуация (тука малко откраднах с предчувствието от Спайдърмен, ама карай) и ще му се притичва на помощ. На по-късен етап може да отвори училище за вело нинджи, да завладеят града, изхвърляйки 921363728 коли, които караме, ама това на по-късен етап. Общо взето ще бъде един идиотски филм.

Кои са най-нелепите / смешни / поучителни ситуации, с които си се сблъсквала в града докато си била с колелото?

Малко ми е по-широко кормилото от стандартно колело, така да се каже, и понякога карането по тротоара си е доста скандално. Веднъж съвсем леко закачих с въпросното кормило чантата на една възрастна жена и тя може би е придобила усещането, че някой се опитва да ѝ я отнеме. Освободи си чантата от кормилото и преди да осъзнае какво се случва, ме фрасна с нея, а аз от своя страна тъкмо започвах да се извинявам. Не се разбрахме.

Какво ще споделиш и посъветваш хората, които се колебаят дали да карат колело в града?

Не разбирам защо някой би се колебал. Или имаш желание, или нямаш желание. С желание може всичко.

Защо реши да подкрепиш кампанията Карай Смело?

Заради вас, организаторите. Искреното ви желание да научите хората как да станат или как да бъдат по-добри колоездачи в града е зареждащо и смислено. Надявам се събитието да е пълно и да се превърне в стабилна традиция в София. Успех!

За всеки, който иска да надгради знания и умения в градското колоездене, събитието Карай Смело ще се проведе на 22-23 от 12:00 на открития паркинг на Сердика Център в София. По време на събитието ще можете да участвате в различни обучения като:

Градско колоездене с инструктор (теория и практика)
Байктраял техники за преминаване през препятствия (теория и практика)
Първа долекарска помощ (теория и практика)
Техническа вело грамотност (теория и практика)
Правилник за движение по пътищата (теория)

Регистрирай се безплатно за обученията на: www.karai-smelo.btsofia.com

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори