Elegant Ride Style – Празненство на стила, велосипедите и София

В неделя /14 септември 2014 г./ в София ще се състои поредното любопитно вело събитие. Става дума за Elegant Ride Style 2014 или както организаторите го наричат – празненства на стила, велосипедите и София.

За какво става дума? Идеята е всички участници да се облекат елегантно във винтидж дрехи, да вземат велосипедите си (най-добре ако са антични) и да се включат в една елегантна велоразходка из София.

Идеята е вдъхновена от популярния в Лондон Tweed Run, който се провежда от началото на XX век.

Ето и още информация от организаторите:

Какво е Tweed Run?

Tweed Run е велосипедно движение, симпатизантите на което се стремят да подражават на отминалата епоха с антични велосипеди и модата от края на 19-ти и началото на 20 век.
Основната идея е да има „весела и забавна велоразходка, в класически стил“, въз основа на London Tweed Run, но под името Elegant Ride Style.
„Терминът „туид“ идва от британците, които правят вълнени костюми от тъкани изработени от шотландска вълна, която е силен, издръжлив и топъл материал; произведен от просто тъкане и пресукване на цветни, вълнени нишки заедно, в две или три пласта прежда. „

Целта на Elegant Ride Style

Да заяви класа и стил чрез елегантно и спокойно каране на колело в центъра на София, облечени в ретро облекло, с цел подобряване отношението към велосипедистите на София и насърчаване повече хора да използват велосипед в града.
Това предлага забавен и красив начин да поканим хората да използват велосипеди в градовете, като друг начин за транспорт, както и предлага идеална рамка, в която може да се комбинира мода и фотография, да се отбележи нашият уникален град София с неговото усмихнато население, с творчество и стил.

Към кого е насочен?

Основно е насочен, към всички любители на велосипедите; както възрастните колездачи и любители, така дори семейства с деца и всички останали помежду тях, без значение на пол, възраст или положение.
Дори да нямате велосипед, се чувствайте поканени да прекарете чудесно неделния следобед с ваши познати или приятели велосипедисти.

Изисквания?

•Очакваме ретро облекло: спретнати господа и елегантни дами.
•Почистете и излъскайте возилата си и подгответе най-стилните си костюми вдъхновени от модата на миналия век.
•Препоръчваме Ви: сака от туид, интересни шапки, Fair Isle джъмпери, вълнени сака, мериносова вълна пуловери, ефирни поли и може би пелерини за дамите, шалчета, папионки или вратовръзки за господата.
•Бихме желали да задействате въображението си и да носите със себе си много позитивно настроение, артистичен замах и безброй жизнерадостни усмивки.
Elegant Ride Style занимания

Основно занимание
•Спокойна велоразходка в центъра на София.

Допълнителни занимания
•Конкурс за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед.
•Време за чай.
•Фото покана.
•Джаз и Суинг музика.

Elegant Ride Style състезания

Категории с награди

•Най-добра дамска комбинация на костюм с персонален велосипед.
•Най-добра мъжка комбинация на костюм с персонален велосипед.
•Най-елегантно и стилно колело

Elegant Ride Style Кога:

Неделя, 14 Септември 2014 г.
Среща: 13:00 ч. ул.“Ген.Й.В Гурко“ № 4 (Телефонната палата)

Elegant Ride Style Маршрут:

Очаквайте скоро

Elegant Ride Style Заявки за участие:

•Без такса
•Пожелателна заявка за участие в свободен текст на велосипедист (две имена) и колело на e-mail: elegantridestyle@gmail.com

Повече информация

e-mail: elegantridestyle@gmail.com

Elegant Ride Style Екип:

Диана Енчева
Кръстьо Енчев
Младен Чуканов

За допълнителна информация можете да следите Фейсбук събитието, посветено на нетрадиционната велоразходка.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори