Красота на колела – Elegant Ride Style в София

В ранния неделен следобед десетки участници се включиха във второто издание на страхотната инициатива Elegant Ride Style в София, демонстрирайки стил и класа. Почти всички участници, които бяха екипирани с ретро облекло и ретро велосипеди, си бяха поставили за цел да подобрят отношение към велосипедистите в София, да се позабавляват и да насърчат повече столичани да използват своя велосипед.

Всеки участник получи стартов номер, който беше поставен и на велосипеда. След като стилните колоездачи се събраха и с любопитство разгледаха велосипедите на останалите участници, те се отправиха на едно елегантно и спокойно каране из града. Предварително бяха поставени условия към участниците – да бъдат спретнати, с почистени возила и стилни костюми, вдъхновени от модата на миналия век. Участниците се бяха екипирали със сака от туид и вълна, ретро шапки, ефирни поли и пелерини, шалчета, папионки, вратовръзки и други.

Хубаво впечатление направи фактът, че този път в инициативата се включиха много повече хора от дебютното издание. „Концепцията е за възраждане на туида като материя и набира широка популярност в световен мащаб, разказа един от организаторите. Идеята е също така да са намали лудостта по улиците, като според него условията се създават от отношенията между хората и поведението на пътя, а не толкова от инфраструктура“, разказва един от организаторите пред БГНЕС.

Дори една много интересна история ни бе разказана по време на събитието – един господин е подарил на друг сакото си, защото последният не е бил облечен подходящо за събитието 🙂 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори