Elegant Ride Style 2015 – на 19 април в София

Elegant Ride Style 2015

През миналата година за първи път в София се проведе Elegant Ride Style – една необичайна велоразходка, в която участниците се обличат стилно в елегантни винтидж дрехи и вдъхновени от началото на 20-и век обикалят из града с плавно каране.

Хубавата новина е, че празненството на стила и велосипедите ще се организира и през 2015-а като датата на събитието е 19 април. Срещата е в 13:00 ч. на ул.“Ген.Й.В Гурко“ № 4 (Телефонната палата).

Освен велоразходка, събитието предлага още конкурс за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед, време за чай, джаз и суинг музика.

Нашият екип присъства на дебютното издание на велоразходката през миналата година, така че ако искате да видите, какво точно представлява Elegant Ride Style, ви съветваме да видите нашите снимки от събитието ТУК!

Ето и информацията на организаторите, публикувана във Фейсбук страницата, посветена на Elegant Ride Style 2015:

Дами и Господа,

представяме Ви

Elegant Ride Style
Празненство на стила, велосипедите и София
Облечете се елегантно, вземете колелото и се включете в разходката

Популяризиране и насърчаване използването на велосипед в София с плавно каране, облечени стилно в елегантни винтидж дрехи и вдъхновени от началото на 20 век и London Tweed Run. 

Какво е Tweed Run?

Tweed Run е велосипедно движение, симпатизантите на което се стремят да подражават на отминалата епоха с антични велосипеди и модата от края на 19-ти и началото на 20 век. 
Основната идея е да има „весела и забавна велоразходка, в класически стил“, въз основа на London Tweed Run, но под името Elegant Ride Style. 
„Терминът „туид“ идва от британците, които правят вълнени костюми от тъкани изработени от шотландска вълна, която е силен, издръжлив и топъл материал; произведен от просто тъкане и пресукване на цветни, вълнени нишки заедно, в две или три пласта прежда. „

Целта на Elegant Ride Style 

Да заяви класа и стил чрез елегантно и спокойно каране на колело в центъра на София, облечени в ретро облекло, с цел подобряване отношението към велосипедистите на София и насърчаване повече хора да използват велосипед в града. 
Това предлага забавен и красив начин да поканим хората да използват велосипеди в градовете, като друг начин за транспорт, както и предлага идеална рамка, в която може да се комбинира мода и фотография, да се отбележи нашият уникален град София с неговото усмихнато население, с творчество и стил. 

Към кого е насочен? 

Основно е насочен, към всички любители на велосипедите; както възрастните колездачи и любители, така дори семейства с деца и всички останали помежду тях, без значение на пол, възраст или положение.
Дори да нямате велосипед, се чувствайте поканени да прекарете чудесно неделния следобед с ваши познати или приятели велосипедисти.

Изисквания? 

•Очакваме ретро облекло: спретнати господа и елегантни дами. 
•Почистете и излъскайте возилата си и подгответе най-стилните си костюми вдъхновени от модата на миналия век. 
•Препоръчваме Ви: сака от туид, интересни шапки, Fair Isle джъмпери, вълнени сака, мериносова вълна пуловери, ефирни поли и може би пелерини за дамите, шалчета, папионки или вратовръзки за господата. 
•Бихме желали да задействате въображението си и да носите със себе си много позитивно настроение, артистичен замах и безброй жизнерадостни усмивки. 
Elegant Ride Style занимания

Основно занимание 
•Спокойна велоразходка в центъра на София. 

Допълнителни занимания 
•Конкурс за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед. 
•Време за чай. 
•Фото покана. 
•Джаз и Суинг музика. 

Elegant Ride Style състезания

Категории с награди 

•Най-добра дамска комбинация на костюм с персонален велосипед. 
•Най-добра мъжка комбинация на костюм с персонален велосипед. 
•Най-елегантно и стилно колело 

Elegant Ride Style Кога:

Пролет 2015 година

Elegant Ride Style Маршрут:

Очаквайте скоро

Elegant Ride Style Заявки за участие:

•Без такса 
•Задължителна заявка за участие в свободен текст на велосипедист (две имена) и колело на e-mail: elegantridestyle@gmail.com

Повече информация

https://www.facebook.com/pages/Elegant-Ride-Style/

e-mail: elegantridestyle@gmail.com

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори