Вело усмивки в неделя: Elegant Ride Style в София (снимки)

В неделя в София се проведе едно страхотно и първо по рода си у нас вело събитие. Става дума за Elegant Ride Style – празник на ретро велосипеди и винтидж дрехи.

Идеята на тримата организатори Диана Енчева, Кръстьо Енчев и Младен Чуканов бе да популяризират и насърчат използването на велосипед в София с плавно каране и облечени стилно, а вдъхновението им идва от лондонския Tweed Run.

От зараждането на идеята до събитието в София са минали едва 2 седмици, а затова време тримата се бяха справили отлично. Мястото на срещата бе Телефонната палата в центъра на София в 13 часа. В продължение на един час на уреченото място постепенно идваха все повече  участници, които с усмивките и доброто си настроение напълно контрастираха на мрачното време в столицата. Всеки един от тях получаваше персонален номер на велосипеда и на ръката, с който велосипедистите се отличаваха.

В крайна сметка вело ентусиастите, включили се в събитието, бяха почти 40, пременени в красиви ретро дрехи и впечатляващи велосипеди, сред които имаше истински попадения. Освен тях, доста хора посетиха вело инициативата и с интерес наблюдаваха участниците и техните велосипеди, които караха и преминаващите минувачи да погледат случващото се.

След известно време на сладки приказки и приятна музика, участниците се отправиха на своята вело разходка из софийските улици, където събраха още куп любопитни погледи.

Поздравления за организаторите и се надяваме, че събитието няма да бъде единично, а ще има още много такива като сме сигурни, че участниците ще стават все повече, особено след като видите нашите снимки от неделния ден 🙂

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори