Двама белгийци ще се състезават за КК Несебър

Двама белгийски колоездачи ще се състезават през новия сезон с трикото на „Несебър-Шокблейз”, съобщи на пресконференция днес мениджърът на клуба Георги Енчев. Йонатан Дефрене и Йонас Моенс сами го потърсили, за да се приобщят към отбора. Те ще въртят педали по шосетата на Европа във възрастовата група до 23 г.
Професионалният мъжки отбор на „Несебър-Шокблейз” включва още 9 колоездачи. Лидер ще бъде Александър Алексиев, който се завръща след двегодишна кариера в турския „Брисаспор”. След известно прекъсване на велосипеда отново се качва Богдан Стойчев. В категория „Елит” ще се състезават още Тодор Ангелов и Момчил Робов, а в групата до 23 г. редом с двамата белгийци списъкът включва Иван Мухтаров, Стойчо Стоев, Марио Сучев, Румен Ковачев и Теодор Иванов. Освен в родните надпревари, несебърлии ще участват и в два кръга от Световната купа на шосе /в Румъния и Словакия/, както и в три кръга от Световната купа по планинско колоездене /в Румъния, Гърция и Сърбия/. През 2016 г. клубът ще бъде домакин на два държавни шампионата- за момчета през юни и „Мастърс” през октомври.

„Нашите цели винаги са били шампионските титли както индивидуално, така и отборно. Всичко след първо място е отстъпление”, подчерта Енчев, като припомни, че в 13-годишната си история „Несебър” е определян 10 пъти за клуб №1 в България според комплексното класиране. И през настоящия сезон хегемоните ще разполагат с боеспособни пълни отбори във всичките пет възрастови групи.

На пресконференцията беше обявен и календарът на четвъртото издание на Черноморска колоездачна лига /ЧКЛ/ „Спринт”. Веригата, създадена по идея на КК „Несебър”, ще включва 13 старта от февруари до октомври през 2016 г. Момчетата и юношите младша възраст ще участват в 11 критериума, а юношите старша възраст и мъжете- в две състезания по крос кънтри. Началото по традиция е в Слънчев бряг тази събота, 27 февруари. Лигата разширява географията си. За пръв път стартове ще има в Приморско и Ахелой.

„Основната цел на лигата е да привлече повече деца да спортуват. Масовостта при най-малките е фундаментът на високото спортно майсторство. Навремето в България имахме 15 колодрума, а сега са два-три”, констатира със съжаление председателят на ЧКЛ Димо Ангелов.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори