Два колоездачни филма на София Филм Фест

На 7 март започва 22-ото издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест. Той е най-мащабният кинофестивал в България, а за наша радост тази година организаторите са включили в програмата и доста спортни филми, сред които и два колоездачни.

Документалният филм „Симпатяги в края на колоната“ разказва за любопитния свят на професионалното шосейно колоездене и това, което се случва „зад кадър“. Състезанията от гледна точка на отборните лекари, чиято работа напомня на война, в която са на фронтовата линия.

Филмът ще има три прожекции – на 14, 22 и 27 март, а къде ще са те вижте тук.

Другата колоездачна лента също е документална – „Дейвид Милър, сам срещу часовника“. Тя ни пренася в последните дни от професионалната кариера на Дейвид Милър и финалното му участие на Тур дьо Франс.

„Дейвид Милър, сам срещу часовника ни доближава до Дейвис Милър, разкривайки как човешкият дух е движен от сила, много по-силна от желанието за успех и слава. Филмът е заснет чрез ново поколение техника, уникални превозни средства и камери на колелетата, в комбинация с нова музика от американския композитор Дан Дийкън.“

Филмът ще бъде излъчван на 11, 20 и 23 март, а подробности вижте тук.

Сред другите спортни прожекции на фестивала има и други интересни филми, които могат да привлекат вниманието ви.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори