Поредното предизвикателство с Dunav Ultra 3: River Monsters

През 2016 ще се проведе третото издание на щурото люботелско велориалити Dunav Ultra, в което смело колоездачи аматьори надскачат себе си в опит да постигнат феноменални постижения.

Тази година Дунав Ултра ще включва освен колоездене и бягане като хората, стоящи зад идеята, определят това като най-тежкото изпитание – дуатлон, правен до момента в България.

Каузата ще бъде фокусирана върху най-слабо развития икономически регион на страната – Северна България, а за целта участниците ще преминат през трансконтиненталния веломаршрут Евровело 6.

Ето и повече подробности от страната на Дунав Ултра:

Приятели,

Миналата година по това време вече беше ясно, че предстои второ издание на Дунав Ултра. Няколко месеца след това, нашият сплотен екип акустира на площада в с. Куделин, за да даде старт на най-щурото любителско велориалити, случвало се някога у нас.

Тогава, рано сутринта и точно на разсъмване, направихме кратка импровизирана среща с местните хора в Куделин, които бяха дошли на мегдана, за да ни видят лично с очите си. Буквално секунди преди да стартираме с Петър, те отправиха искрена молба отново да се върнем някой ден, защото се чувстват тотално забравени от света.

44:40:00 часа по-късно ние вече се намирахме от другата страна на картата, в с.Дуранкулак и пукахме шампанско, за да отпразнуваме успешният финал на нашето велоприкючение. В същото това време с. Куделин притихна и си остана забравено от Бога място.

Но понеже ние държим на думата си и сме упорити, ето че ще спазим обещанието и тази година се завръщаме отново в Куделин, за да дадем старт на Dunav Ultra 3: River Monsters – най-тежкото изпитаниие – дуатлон правен до момента в България. Всъщност, тези дни проверихме и според информацията, предстоящото 3-то издание на Дунав Ултра, ще бъде един от най-тежките дуатлони правени в Европа.

Каузата ни и през 2016-та отново ще бъде фокусирана в подкрепа на най-слабо развития икономически регион на страната – Северна България. В подкрепа на селата около Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Свищов, Русе и Силистра.

За целта отново ще популяризираме транскониненталния веломаршрут Евровело 6, който преминава през всички тези градове и села и продължава да предлага огромен потенциал за развитие на екологично ориентиран велотуризъм.

С две думи и съвсем без ирония – ще вършим отново просветителска дейност. За да привлечем внимание на обществеността и да предложим отново уникално зрелище на феновете на Дунав Ултра, отново ще ни се наложи да надминем себе си. И ние ще го направим със сигурност!

Как? Нека ви издам няколко тайни! Вече е сформирана уникална група от атлети, а цифрата им е точно толкова – колкото пръсти са необходими на ръката, за да конфигурира юмрук.

Всички те са отдадени с цялото си сърце и душа на спорта, приключенията и предизвикателствата. Истински бойци! Мъже с воля и страст! Невероятни мечтатели и патриоти! Хора, които с болка наблюдават разрухата на българското село.

Някои от вас познават тези хора, защото те са популярни личности в аматьорския и приключенски спорт. До скоро обаче те не се познаваха помежду си.

Това, което със сигурност е ясно, е, че през следващите месеци всички те ще се готвят всеотдайно, за да сформират силен екип и да опитат да изпълнят мисията, укротявайки дистанцията на маршрута Дунав Ултра (688 км) заедно и под 48 часа.

През 2016 г. задачата им ще обаче ще бъде още по-трудна, защото за целта няма да е достатъчно само да колоездят. Този път ще им се наложи и да тичат. Всъщност, ако трябва да разкрием още малко – ще трябва да тичат доста.

Това ще подложи участниците на нечовешко натоварване и усилия, но можем да ви уверим, че тази трудност привлича хора като тях още по-силно. Каузата поражда вяра, а вярата дава мотивация!

Това означава, че всички вече се готвят така, че да предложат най-доброто спортно риалити, което може да си представите. И най-вече, за да помогнат по някакъв начин на сънародниците си в селата и градовете на Северна България.

Кампанията ни тази година ще стартира през м.май, а датата на събитието е определена, но няма да я издаваме сега. Тя ще бъде анонсирана тук – в предстоящия да излезе нов САЙТ на събитието и в официалната фейсбук страница на Дунав Ултра.

Това, което мога да обещая на всички, които ни познават, е, че този път шоуто ще бъде брутално!

Борис Бегъмов

Създател Дунав Ултра

* Share-нете във Фейсбук този материал, за да могат повече хора да научат за предстоящата кампания Dunav Ultra 3: River Monsters

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори