Дунав Ултра 2 – едно щуро вело приключение

 

Дунав Ултра, сигурно се питате какво по дяволите е това? Не, не е футболен фен клуб, нито пък е фен фракция на Дунав Русе. За да ви представим събитието в няколко изречения, най-лесно ще е просто да цитираме сайта им:

„Велоприключението Дунав Ултра е алтернативно спортно Фейсбук риалити. Неговата основна идея е да популяризира колоезденето като елемент от здравословния начин на живот. Условието на кампанията е да се изминат 688 км в близост до северната граница на България от с. Куделин до с. Дуранкулак в рамките на 48 часа.”

За тези от вас, които не знаят, съществува маршрут Евро Вело 6, който е най-дългият трансевропейски маршрут и свързва Атлантическия океан с Черно море, като не малка част от него минава по българска територия. Идеята на Дунав Ултра е участниците да изминат бъларската отсечка от маршрута (688 км от с. Куделин до с. Дуранкулак) с велосипеди в рамките на 48 часа и то с велосипеди със само една скорост!
Изпитанието е с цел популяризиране маршрута Евро Вело 6 и по-специално българската му част по поречието на р. Дунав.

Тази година в предизвикателството участие ще вземат Петър Златков и Борис Бегъмов. Третият участник Константин Славов е претърпял инцидент с велосипед и няма да може да вземе участие.

Дали ще успеят да извъртят 688 км с колела, разполагащи с една скорост, зависи не само от физическата им подготовка, но и от психиката им.

Приключението Дунав Ултра 2 започва само след няколко часа – в 7 сутринта на 11 юли. Прогресът на участниците ще можем да следим на живо чрез GPS от техния сайт.

Успех, момчета!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори