Кавендиш шампион и победител в №1 в последния етап в Дубай

Марк Кавендиш (Etixx-QuickStep) е шампион в Dubai Tour 2015, след като продължи отличната си форма и победи в последния етап на състезанието, завършило под сянката на най-високата сграда в света Бурдж Халифа.

Британецът изоставаше с 4 секунди от Джон Дегенколб (Giant-Alpecin) преди финалното изпитание, но бонусът от 10 секунди за победата му бяха достатъчни, за да се изкачи на първо място в генералното класиране.

Отлична отборна стратегия изведе Etixx-QuickStep в челото в последните 3 километра, а Кавендиш проведе ранна атака. Тя обаче се оказа достатъчна, въпреки че в последните 100 метра Елиа Вивиани (Sky) и Хуан Хосе Лобато (Movistar) скъсиха аванса му доста. Те в крайна сметка завършиха съответно втори и трети.

Дегенколб пък така и не успя да се включи в спринта и трябваше да се задоволи с деветото място в етапа, с което остана втори в генералното класиране на 6 секунди зад Кавендиш. Лобато пък завърши трети с още 4 секунди назад.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори