Дубай Тур: Втора победа за Марсел Кител, Фини остава начело

Марсел Кител (Giant-Shimano) спечели втори последователен етап на Дубай Тур, след като осъществи нов перфектен финален спринт в третия етап на състезанието.

Германецът прецени перфектно своята атака и успя да се справи със съпротивата на Хуан Хосе Лобато (Movistar) и Петер Саган (Cannondale).

Тайлър Фини (BMC) завърши в лидерската група и така запази първото си място в генералното класиране с оставащ само един етап.

Денят обаче принадлежеше на Кител, който се задържа сред лидерите на последните две изкачвания на етапа, когато много от спринтьорите не удържаха на темпото. Кител доказа и че може да спечели без своя отбор по извеждане, тъй като в последните километри до него бе единствено Райнард Янсе Ван Ренсбург.

„Беше много трудно. Имах достатъчно сила да премина през изкачванията, но ако имаше още един километър щях да изостана. Познавах финала и знаех, че шансовете са 50:50, но съм щастлив, че успях“, каза Кител.

Класиране преди последния четвърти етап:

standings

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори